STARINSKI DOMAĆI DŽEM OD ŠLJIVA! Najzdraviji recept naših baka! Ništa ukusnije niste jeli!

Predstavljamo vam tradicionalni recept za pripremu džema od domaćih šljiva bez dodavanja konzervansa.n

Džem, šljive, džem od šljiva
džem od šljiva, Foto: Shutterstock, ilustracija

OVA NAMIRNICA SPREČAVA RAK: Košta samo 40 dinara!

Ovako pripremljeni džem bez problema se čuva godinu i više dana.

Potrebno:

- 7 kg šljiva

- 1 kg šećera

- cimet ili 2 kesice vanilin šećera (po želji)

Priprema džema od šljiva:

Šljive oprati, izvaditi košpice i uveče staviti u šerpu, zatim dodati šećer, otprilike na kilogram šljiva 150 gr šećera. Dobro promešati i ostaviti preko noći da šljive dobro puste svoj sok.

IZAZIVA INFARKT Ovaj lek Srbi piju non-stop, a opasan je po život!

Nakon što su šljive odstajale 10-ak sati, sledi kuvanje uz mešanje. Ako želite pred kraj kuvanja šljive možete samleti štapnim mikserom i opet vratite na vatru. Po ukusu, pred kraj kuhanja dodati cimet ili 2 kesice vanilin šećera.

Za ovu količinu šljiva i šećera džem treba kuvati otprilike dva i po sata uz stalno mešanje, pogotovo pred kraj. Dok je još na vatri i ključa džem sipajte u čiste, suve, mlake tegle, do vrha. Zatvorite poklopcem i odmah izvrnite tegle naopačke i neka tako odstoje 15 minuta.

Nikakva druga sterilizacija ili pasterizacija nije potrebna. Na ovaj način džem će se dugo očuvati.

NIKAD BRŽI I LAKŠI RUČAK IZ RERNE Ništa se ne okreće i ne dodaje, a kad izvadite ukus je fantastičan! 

Džem, šljive, džem od šljiva
džem od šljiva, Foto: Shutterstock, ilustracija

  PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi