Uradila je jednu stvar i doživela ŽESTOK ORGAZAM!

Probajte i vi.

Seks Orgazam Masturbacija Masturbiranje Samozadovoljavanje
Seks, Foto: Shutterstock

Žena može da doživi pet vrsta orgazama, a ne samo dva, kako smo dosad mislili, tvrde naučnici, a dr Svetlana Zdravković, psihoterapeut, ide još dalje i kaže da postoji bezbroj vrsta vrhunaca.

Rutinski orgazmi su dosadni, tvrde u stručnom časopisu „Neuro kvantolodži“ (Neuro Quantology). Piše još i da žena može da doživi pet vrsta orgazama, a ne samo dva, kako smo dosad mislili. U pomenutom članku Trejsi Koks, ekspert na polju seksa, daje i savete kako da sve te „nove“ orgazme postignete ili unapredite, pa da uživate još duže i intenzivnije.

NAMIRNICA KOJU SVI KORISTIMO JE ČIST OTROV! Naučnici tvrde da je to čudovište u organizmu

Zainteresovani, pitali smo dr Svetlanu Zdravković, jungovskog psihoanalitičara sa velikim iskustvom u kliničkoj praksi i autorku muške i ženske verzije knjige „Seks, kako da prevaziđeš samu/samog sebe“, postoji li zaista pet različitih orgazama. A i zašto bismo se upuštali u eksperimentisanje ako smo zadovoljni svojim seksualnim životom?

– Postoji bezbroj vrsta seksualnih užitaka, tako da ih je teško ukalupiti. Zašto ne naučiti i ne isprobati nešto novo? To nikako ne može loše da utiče na seksualni život. Uostalom, uvek se možete vratiti na uobičajeni način vođenja ljubavi – kaže dr Zdravković.

Klitorisni orgazam

Lokalizovan, oštar i kratkotrajan, ovaj vid orgazma postiže se stimulacijom klitorisa. Prema tvrdnjama istraživača, smatra se najjednostavnijim i najčešćim. Žene ga vole, dok se muškarci ponekad ne snalaze u lociranju klitorisa, tog izvora ženskog zadovoljstva.

Najbolji način da češće uživate u klitorisnom orgazmu je masturbacija. Cilj je da naučite šta vam najviše odgovara kako biste i partneru to lakše objasnili.

MAJINA EROTSKA ISPOVEST: Dobar seks se pretvorio u NOĆNU MORU! Završila sam u Hitnoj pomoći!

Vaginalni orgazam

Vaginalni orgazam je intenzivniji i traje duže od klitorisnog. Do njega se dolazi stimulacijom tačke G, koja se zove po nemačkom lekaru Ernestu Grafenbergu. Mnoge žene nikad ga nisu doživele zato što ne mogu dovoljno da se opuste ili jednostavno ne mogu da nađu tu tačku. Inače, tačka G je čvrsta, hrapava, mala izbočina veličine dugmeta, koja se nalazi na centimetar-dva od ulaza u vaginu, na prednjem zidu.

Pronađite ovu tačku i pritisnite je prstom. Podesite intenzitet pritiska tako da vam prija, a zatim stimulišite tačku tako što ćete je naizmenično pritiskati i puštati. Tačka G se, kao i klitoris, stvrdne kako uzbuđenje raste.

Džinovski orgazam

Reč je o istovremenom, duplom orgazmu, koji predstavlja kombinaciju klitoričnog i vaginalnog orgazma. Ako je verovati naučnicima, on može da traje čitavih 15 minuta. Zato ga naučnici nazivaju džinovskim orgazmom. Ako ste manje sreće, onda će vaš kombinovani orgazam trajati prosečnih minut-dva.

Postizanje duplog užitka zahteva trud i opuštanje. Morate istovremeno da stimulišete klitoris i da upražnjavate vaginalni seks. Verovali ili ne, najbolje poze za ovo su misionarska, u kojoj je žena na leđima a partner iznad nje, te poza u kojoj je žena na muškarcu.

IMALI SMO PIJANU TROJKU I NASTAO JE PAKAO Posle eksplozije strasti ostala sam bez najvrednijeg!

Mišićni orgazam

Ne traje dugo, ali je veoma intenzivan. U modu je ušao s pojavom aktivnog vežbanja i rekreacije. Potrebno je da uložite mnogo truda kako biste ga postigli, ali je osećaj, kažu, fantastičan! A partner vam ne treba.

Dok vežbate, maštajte o seksu i posebno se koncentrišite na vežbe koje aktiviraju mišiće donjeg stomaka. Da biste dostigli mišićni orgazam, morate da vežbate do granice snažnog bola u mišićima. Ovaj orgazam postiže se stimulacijom bilo kog dela tela, osim polnih organa. Dobar je i za libido i za fizički izgled!

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi