OVO JE NAJZDRAVIJI DORUČAK NA SVETU: Recept za obrok koji će vam promeniti život

Svaki od moćnih sastojaka ovog doručka ima niz fantastičnih svojstava sam po sebi, a zajedno su super energetska bomba idealna za početak dana. Ovaj recept za doručak jednostavan je za pripremu, tako da nema opravdanja ni za one najzaposlenije.

Hrana Obrok Viljiška Nož Tanjir
Hrana, ilustracija Foto: Shutterstock

Svaki od moćnih sastojaka ovog doručka ima niz fantastičnih svojstava sam po sebi, a zajedno su super energetska bomba idealna za početak dana. Ovaj recept za doručak jednostavan je za pripremu, tako da nema opravdanja ni za one najzaposlenije.

"ĐANDUJA TORTA" JE NAJČOKOLADNIJI DESERT NA SVETU: Kada je probate, biće vam jasno zašto je svi obožavaju

Sastojci:

1 jogurt
1 kašika jabukovog pektina (recept u nastavku)
1 kašika meda
40-50 grama seckanih oraha
pola kašičice cejlonskog cimeta
30 kapi propolisa
3 kašike ovsene kaše i suvo voće po izboru (opcija)

PERETE LI JAJA PRE NEGO ŠTO IH UPOTREBITE?! Kada čujete kako to utiče na zdravlje, nećete to više raditi!

Vreme pripreme: 5 minuta

Što je pektin i kako ga napraviti?

Pektin je tip vlakna koji nalazimo u biljkama, jabuke sadrže posebno veliku količinu pektina. Ovaj pektin, topljiva vlaknasta supstanca iz jabuke, povoljno utiče na razmenu masnonća. Odličan je upijač masti i smanjuje apsorpciju holesterola iz hrane i pospešuje rad debelog creva.

Recept za domaći pektin

Treba vam 1 kg organskih jabuka i 2,5 dl vode. Jabuke operate i isecite na manje komade.

Stavite 2,5 dl vode u lonac i vatru na najjače jer pektin mora u najkraćem vremenu postići visoku temperaturu, inače će se raspasti. Jabuke i vodu brzo ukuvajte u loncu. Kuvajte na umerenoj vatri 30 minuta. Sada mešajući nastavite da kuvate dok se masa ne zgusne na polovinu. Procedite i smesu čuvajte u sterilisanoj tegli.

IMALA JE 120 KG I BILA EKSTREMNO GOJAZNA: Smršala je 54 kg uz pomoć trika sa kašičicom, danas je prava mačka

Kako pripremiti ovaj doručak?

Veče pre pomešajte jogurt i pektin i ostavite u frižideru da se pektin poveže. Ovo možete da uradite i ujutru, ali ćete u tom slučaju morati da sačekate da se pektin rastvori. Ujutru dodajte ostale sastojke i sve pomešajte. Neka malo odstoji da se povežu sastojci, jogurt zagreje do sobne temperature i ovsena kaša omekša.

Zašto je ovaj doručak najbolji?

– Jača imunitet.
– Sprečava mnoge infekcije.
– Dobar je za krvne sudove.
– Daje lepši izgled koži i kosi.
– Štiti zdravlje zuba.
– Pomaže u mršavljenju.

 PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi