SAZNAJTE OD ČEGA TREBA DA SE ČUVATE: Boja očiju otkriva nezgodne stvari o vašem zdravlju

Boja očiju može otkriti ponešto i o zdravstvenom stanju organizma, tvrde naučnici.

Adrijana Lima
Adrijana Lima, Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Odavno se kaže da pogled može otkriti svašta, ali da li on može otkriti i kakvo nam je zdravlje.

Reforma je najukusnija poslastica na svetu, otkrivamo vam recept sa pojačanim ukusom

Smeđe oči

Što je tamnija boja očiju, snažnija je prirodna zaštita od UV zračenja. Naravno, to ne znači da ne morate nositi sunčane naočare. U poređenju sa osobama sa plavim i zelenim očima, kod vas je manji rizik da obolite od tumora kože.

Doduše, smeđooke osobe su manje tolerantne na bol od plavookih i zelenookih. Istraživanja sprovedena na "American Academy of Ophtalmology" pokazala su da su žene smeđih očiju za vreme porođaja osetile veću bol. I paranoja je učestalija pojava kod osoba sa smeđim očima.

"Nedefinisana" boja očiju

Siva, zelena, ponekad čak i malo plava – vaša boja očiju varira i teško ju je definirati. Što se tiče zdravstvenog stanja, to zavisi koja nijansa boje prevladava. Ako su tamnije nijanse u pitanju, onda vredi sve jednako kao za osobe sa smeđim očima.

Smućkajte jeftini sprej od 3 sastojka, poprskajte po odeći i više neće biti izgužvana!

Zelene oči

Istraživanja su pokazala da su osobe sa zelenim očima tolerantnije na bol nego one sa smeđim – i ređe pate od paranoje i depresije. Što je svetlija bolja očiju, manja je prirodna UV zaštita. Dakle, ne preporučuje se da ideš na sunce bez sunčanih naočara.

Plave oči

Plavooke osobe imaju najveću toleranciju na bol te najmanju zaštitu od UV zračenja. Osim toga, osobe sa plavim očima sklonije su alkoholizmu – to pokazuju najnovija istraživanja, ali naučnici ne mogu još uvek da otkriju zašto…

Svi muškarci sa MALIM PONOSOM zaobilaze TRI POZE i nisu svesni kakvu grešku prave!

Crvenkaste očne jabučice

To nije neuobičajena pojava. Zapravo, svako ih je barem jednom imao, a uzrok mogu biti popucali kapilari, previše vremena provedenog ispred monitora ili alergija. Međutim, trajno crvenkaste oči mogu biti znak alkoholizma, a kod starijih osoba i depresije.

Žućkaste očne jabučice

Alkoholičari često imaju žućkaste jabučice – što ukazuje da jetra ne može preraditi dovoljno unesenog otrova. Žućkasto obojene očne jabučice tako mogu ukazivati i na neku drugu bolest jetre.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi