IZBACITE USTAJALU I NEGATIVNU ENERGIJU Feng šui za mali stan i garsonjeru osiguraće protok pozitivne energije kroz male prostorije u domu!

Ako ne primenite feng šui principe, mali stan lako postaje prenatrpan i zadržava ustajalu energiju.

kuća, stan, dom,
Foto: Shutterstock, ilustracija

U malom stanu ili garsonjeri gotovo je nemoguće odvojiti životni i radni prostor jedan od drugog. Drugim rečima, kako možete da dizajnirate spavaću sobu prema pravilima feng šuija, ako je to takođe deo dnevnog boravka koji se nesmetano uliva u kuhinju? Ne postoje zidovi između ovih zona, a kamoli vrata, tako da bi bilo moguće nekako preusmeriti tokove raznolike energije.

 

Kako stvoriti dobar feng šui u malom stanu?

I iako se, na prvi pogled, situacija čini beznadežnom, feng šui čak i u tako malim sobama omogućava vam da uspostavite protok energije i postignete maksimalnu harmoniju u kući. Prvo, vlasnici takvih stanova moraju naučiti da stalno održavaju red u svim uglovima svog stana. I drugo, moraju naučiti da kombinuju dizajn različitih zona tako da se međusobno usklađuju i stvaraju povoljnu atmosferu u kući. Da biste to postigli, morate se pridržavati sledećih saveta:

DA NOVCA BUDE U IZOBILJU, VREDI POKUŠATI Obavezno uradite ritual sa crvenom novčanicom za vreme punog Meseca!

novac, drvo, pare, feng šui
 Foto: Shutterstock, ilustracija

Čišćenje prozora - ključ harmonije u kući

Trudite se da stalno održavate čistoću u svim uglovima stana. Nigde ne bi trebalo da bude nepotrebnog smeća. Ono je izvor negativne energije koja brzo može napuniti malu sobu i postati izvor stalnih problema u mnogim životnim oblastima.

BITNO JE SAMO OVO DA SNOVI POSTANU STVARNOST Ukoliko imate hvatač snova u vašem domu, što pre morate da uradite sledeću stvar!

Obratite posebnu pažnju na ulazna vrata

U feng šuiju ulazna vrata kuće smatraju se glavnim izvorom či energije (koja ulazi u stan), pa je njeno stanje izuzetno važno za uspostavljanje sklada u bilo kojoj kući ili sobi. Ako je vaš stan mali, morate osigurati da ulaz u njega bude što čistiji i otvoreniji.

To će vam omogućiti da u kuću unesete maksimalnu moguću količinu energije, koja će unaprediti vaše životne uslove. Zato koristite kompaktni nameštaj, jarko osvetljenje, svetle ili umirujuće boje, kao i minimalističke predmete.

Čak i najmanjem predsoblju (ili onom delu stana koji obavlja te funkcije) treba imati bar poneki jednostavan ukras. Takođe, nipošto ne dozvolite da vam se pored vrata gomilaju cipele i odeća.

 

Pravilno uredite mesto za spavanje

Prostor spavaće sobe feng šui smatra jednim od najvažnijih sektora u kući. Tu se odmaramo nakon napornih radnih dana, a takođe prikupljamo snagu i energiju pre početka novog dana. Stoga, ako ne možete da odvojite zasebnu sobu, obratite pažnju na krevet. Ako je moguće, podelite dnevni boravak i prostor za opuštanje zavesom ili policom, a dobro će doći i veće saksije za cveće ili police za knjige.

Obratite pažnju na ono što vidite kada se probudite i odete u krevet. To ne treba da bude ni televizor, ni računar a ni korpa za veš. Umesto toga, ispred kreveta stavite jedan od talismana feng šuija (ili nešto prijatno za vas), koja će vas svako jutro pozdravljati i puniti pozitivnom energijom za ceo dan pred vama.

VRATITE VAŠ ŽIVOT U RAVNOTEŽU Oktobar je idealan za pročišćavanje i obnovu energije, uz pomoć par saveta sve će biti ponovo u svom skladu!

spavanje
Foto: Printskrin

Koristite ogledala

Ona proširuju prostor, privlače više svetlosti, a kuću napune pozitivnom energijom. Nije ni čudo što ih nazivaju jednom od najefikasnijih maskota u feng šuiju.

Ona će biti posebno korisna u malom stanu, kome je potrebno vizuelno povećanje prostora. Odaberite velika ogledala koja se stapaju s vašim dekorom i postavite ih tako da unose što više svetlosti u vaš dom ili reflektuju nešto prelepo.

Najbolja mesta za feng šui ogledala su istočna, jugoistočna i severna zona vašeg stana. Čak i ako ne možete odmah da uredite kuhinjski deo u garsonjeri tako da prati feng šui principe, nemojte odustajati. Na kraju ćete pronaći opciju koja je najprikladnija za vas, koja neće samo ugoditi oku, već će vam omogućiti i uživanje u svim prednostima či energije koja nesmetano teče kroz vaš dom.

Bili smo ubeđeni da nas štiti od uroka, ali istina koja stoji iza verovanja je zastrašujuća!

AUTOR: Telegraf/M.M. DATUM I VREME: 27.09.2019. 12:00 Mnoge kulture na svetu, pa i naša, veruje da postoje uroci koji putem zavidnog pogleda mogu da naškode drugoj osobi. Foto: Shutterstock, ilustracija Zato postoji verovanje da je potrebno na ruku da stavimo crveni konac kako bismo se odbranili od zavidnih pogleda koji mogu da nam donesu bolest, povredu, pa čak i smrt.

 

BONUS VIDEO:

Saznajte za 2 minuta da li ćete se ikad udati!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi