KAKO JE NASTALA NOĆ VEŠTICA? Prema verovanju ovog naroda živi mogu da komuniciraju sa preminulim! Tako je sve počelo

U Meksiku se umesto Noći veštica, slavi praznik Dan mrtvih koji je posvećen voljenim osobama koje su preminule

Noć veštica, kostim, maskiranje, maskenbal
Foto: Shutterstock, ilustracija

Amerikanci imaju Noć veštica, a Meksikanci Dan mrtvih - tradicionalni običaj u kojem prema verovanju ovog naroda živi mogu da komuniciraju sa preminulim, sećaju se najmilijih, a grobove ukrašavaju hranom, pićem i cvećem.

 

Tada ljudi na lice iscrtavaju kostur, tj. elegantan ženski kostur zvan La Kalavera Katrina - koja je nekada davno bila simbol ismevanja bogatih Meksikanaca koji su želeli da budu Evropljani, a danas simbolizuje Dan mrtvih.

IZBACITE USTAJALU I NEGATIVNU ENERGIJU Feng šui za mali stan i garsonjeru osiguraće protok pozitivne energije kroz male prostorije u domu!

Noć veštica, kostim, maskiranje, maskenbal
Foto: Shutterstock, ilustracija

Na Dan mrtvih, Meksikanci odlaze na groblja i potpuno se posvećuju sećanju na umrle sa nadom da će uspeti sa njima da razmene informacije, ili u najboljem slučaju da im na neki način ulepšaju zagrobni život.

 

Poslednjih godina ovaj praznik je prerastao u pravi karneval i sa groblja otišao pravo u pop kulturu. Od 31. oktobra pa sve do 2. novembra Meksiko se pretvara karneval boja, kostura, cveća i sve pomalo liči na zapadnjačku kulturu kojoj se tradicionalno stanovništvo protivi.

Pratite ovih 8 koraka i novac će brzo stići u vaš dom!

AUTOR: Mojenterijer/M.M. DATUM I VREME: 09.10.2019. 09:43 Kada područje novca ima pravu energiju, vaša kuća ili kancelarija su u stanju da privuku energiju bogatstva. Ovo će se definitivno odraziti u vašem životu, zato se potrudite da primenjujete ove savete.

 

BONUS VIDEO:

Milan Maglov otkriva tajne društvenih mreža!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi