SVE IMA SVOJE ZNAČENJE! Evo šta znači ukoliko sanjate boje, jedna je posebno OPASNA!

Svaka boja u snu ima svoje značenje

San, spavanje, košmari, noćna mora, sanovnik
Foto: Shutterstock, ilustracija

Sve što sanjate ima neko skriveno značenje, pa tako i boje…

 

Plava

Ovo je boja neba i duha. Na psihičkom planu to je boja misli. Vezuje se sa problemima duše, i u snovima je podsticaj da usporimo, opustimo se, više se bavimo meditacijama i razmišljanjem. Može značiti i samopouzdanje ili potrebu usmeravanja, a samom sebi, vernost. Setite se da je u hrišćanstvu to, pre svega, boja Bogorodice, prema tome, vernosti i vere, kao i okrenutosti ka večnosti.

Osim toga, ova boja odaje da ne volite uzbuđenja, živite mirno i spokojno, prema svojim načelima. OVDE naučite da tumačite svoje snove 

Crvena

Boja krvi, strasti, energije i ljubavi. Kod civilizacije Maja, predskazivala im je pobedu i uspeh, a Kinezima radost, sreću i toplotu dobronamernog sunca. U hrišćanstvu, boja Hristovog stradanja, srčanosti, ljubavi i moći. Danas se često koristi kao oznaka upozorenja i opasnosti. Crveno čini harmoničnim ambijent u kojem spavač živi. San u kojem crveno igra bitnu ulogu može da vas upozorava, ili ukazuje na veselost i živahnost.

Uz crvenu boju u snovima, naša tradicionalna tumačenja vezuju pronalaženje prave ljubavi. Sanjati crvenu haljinu, kako kažu naše stare narodne knjige, znači sreću u ljubavi i dobitak. Zanimljiva su i tradicionalna tumačenja plave, žute i zelene boje u snovima.

Detelina sa 4 lista, sreća
Foto: Shutterstock

Zelena

Boja prirode i rasta. Sa psihološkog stanovišta, zelena boja pokazuje funkciju osećaja, odnos između sanjača i stvarnosti. Kao mešavina plavog i žutog, kombinacija neba i zemlje, zeleno je mistična boja. Takođe, kombinuje hladnu plavu boju intelekta sa emocionalnom toplinom žutog sunca – dajući mudrost svojstvenu jednakosti, nadu, poverenje. Međutim, osim mira, označava i sklonost ka materijalnim stvarima i uživanjima. OVDE saznajte 6 znakova da je vaš anđeo čuvar tu i da vas upozorava na veliku opasnost!

Nezadovoljni ste jer malo pažnje posvećujete jednostavnom, običnom životu, koji je pravi vrt dešavanja i doživljaja. Ne kaže se da je život sve ono što nam se događa… dok mi pravimo sasvim neke druge planove.

Ne treba zaboraviti da je značenje boja, pa tako i onih u snovima, uvek izmicalo svakoj onoj analizi koja je pretendovala da bude potpuna i konačna.

Žuta

Njene su asocijacije svetlost, zlato i intuicija. No, ove je karakteristike, uključujući tu još i plemenitost i veru, prate ukoliko se radi o svetložutoj ili zlatnožutoj boji. Tamnožuto, međutim, označava neveru, izdaju, ljubomoru, gramzivost, tajnost i prevaru. Snove u kojima svetložuto igra glavnu ulogu, trebalo bi da povežete sa dobrim zdravljem i opštim blagostanjem.

Ako često sanjate žuto, Vi ste površna, lakomislena osoba, ali dobrodušna i dobronamerna, tako mislite i o drugima, ali to nije prava istina o ljudima. OVDE pročitajte kojih su to 5 najčešćih snova o seksu koji vam poručuju da nešto što krijete čak i od sebe!

Čaj, suncokret
Foto: Shutterstock

Crna

Naglašava hladnoću, prazninu, pesimizam, ali može značiti i osećanje dužnosti. U mnogim kulturama znači smrt i ‘onaj tamo svet’, pa tako predstavlja uvek nešto skriveno. Pojava crnih životinja, crnaca ili drugih crnih likova u snovima, pokazuje da se približavamo primitivnom instinktivnom svetu koji treba osvetliti, ukrotiti i njegovu snagu usmeriti prema višim ciljevima. Crna boja u snovima ilustruje i depresivna stanja. OVDE pročitajte koje noćne more su najstrašnije!

Bela

Izjednačuju je sa jednostavnošću, duhovnim autoritetom, čednošću i očišćenjem duše. San u kome preovladava ova boja može nagoveštavati da sebe gledate kao nešto nedodirljivo, na odstojanju od problema. Nemojte zaboraviti da je to boja predaje i primirja, pa biste, možda, u stvarnosti morali malo više insistirati na angažmanu i agresivnosti, umesto na pomirljivosti sa onim što se događa. Takođe, u snu, i crna i bela boja mogu da znače neki preobražaj ili promenu o kojima razmišljate ili za koje vas podsvest priprema.

Ljubičica, cveće
Foto: Profimedia

Ljubičasta

Inteligencija, znanje, težnja za unutrašnjim mirom. Može da prati i osećanje rezignacije, neke krivice i pokajanja.

Ružičasta

Plamen i raskoš, boja koja odražava putenu čežnju osobe koja sniva.

Roze mesec, mesec
Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi