FROJDOVA DIJAGNOZA Šta znači kada sanjate vrele snove: Imate seks sa bivšim, sadašnjim, nepoznatim ili slavnim?

Tumečnje je raznoliko

seks
Foto: Shutterstock

Sigmund Frojd, otac psihoanalize, postavio je teoriju o snovima, prema kojoj oni odražavaju naše potisnute želje i nagone koji se gotovo uvek povezuju sa onim primarnim, seksualnim.

Njegovi su se učenici vremenom odmakli od te ideje i prestali da snove svode samo na puke falusne simbole, a novije naučne teorije kažu da snovi, naročito oni seksi, zapravo predstavljaju odraz problema koji nas muče u svakodnevnom životu. Zato, ako ih sanjate, otkrijte kakvu vam to poruku podsvest šalje.

seks
Foto: Shutterstock

Sa bivšim – ljuti ste na sadašnjeg

Među čestim seksi snovima je i seks sa bivšim. To može da bude znak da prema njemu još uvek gajite neka osećanja, odnosno da se borite s tugom zbog raskida.

S druge strane, podsvesno se možda i ljutite na sadašnjeg partnera zbog nekih njegovih poteza koji vam ne prijaju, zbog čega se osećate nesigurno i „vraćate“ se bivšem.

Ako vas tokom seksa s bivšim u snu zatekne novi partner, podsvest vam signalizira da niste načisto s novom vezom.

seks
Foto: Shutterstock

Sa nepoznatim – strahujete od budućnosti

Seks sa strancem ili osobom koju ste jednom sreli u životu govori da vam nedostaje uzbuđenje u vezi ili braku.

Može da simbolizuje i strah od budućnosti, odnosno to da ne umete da se nosite s problemom s kojim ste se upravo suočili.

Može da bude i znak nedostatka osećanja koje želite da razvijete. Na primer, ako je muškarac s kojim vodite ljubav u snu izrazito nežan, možda osećate da niste dovoljno nežni prema svojoj deci ili partneru.

Bred Pit
 Foto: Profimedia

Sa slavnim – želite priznanje

Koja holivudska zvezda posećuje vaše erotske snove? Iako su šanse velike da vas seksualno privlači ta prelepa faca sa malih ekrana, san zapravo nije o njima. Glavna zvezda ste vi. Kada u snovima imate seks sa nekom javnom ličnošću, to predstavlja neku vašu žudnju. Verovatno ne dobijate dovoljno pažnje od voljenih ljudi ili generalno niste zadovoljni društvenim životom.

LGBT Lezbejke Lezbejka Lezbijka Lezbijke Lezbejski par
 Foto: Shutterstock

Sa osobom istog pola – treba vam razumevanje

Ako sanjate da imate odnos s osobom istog spola, to ne znači da imate homoseksualnih sklonosti. Naprotiv. To samo govori da priželjkujete više razumevanja u trenutnoj vezi i da od partnera očekujete da bude pažljiviji prema vama.

Homoseksualni odnos s dobrom prijateljicom u snu često je znak nesigurnosti vezane za to prijateljstvo. Problem može da bude i u maloj dozi ljubomore zbog neke njene osobine ili talenta koji biste želeli da imate.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi