MOŽE DOĆI DO RASKIDA Sutra je najrizičniji dan u godini za svaku vezu: Parovi, čuvajte se

Izbegavajte konfliktne situacije.

Stan, dom, kuća, par, veza, raskid
Foto: Shutterstock, ilustracija

Tamni i hladni meseci poznati su po tome da nam raspoloženje nije baš na zavidnom nivou. To očito deluje i na veze, jer rezultati različitih statistika pokazuju da postoji jedan datum u decembru kad se većina parova rastane.

U pitanju je statistika Fejsbuka, u kojoj se navodi datum prekida veze, a pokazala je da je 11. decembar dan u godini kada najviše parova raskine.

Raskid, veza, par
Foto: Shutterstock

Pošto se ne radi o reprezentativnoj anketi, ne postoje tačne izjave o razlozima raskida. Međutim, postoje naznake zašto se parovi rastaju u pretpraznično vreme. Radi se prvenstveno o vezama koje su već duže vremena nestabilne.

Puno ljudi želi nezavisno i bez briga da započne lepo praznično vreme. Ako se nalaze u vezi u kojoj su zapravo nesrećni, žele da se oslobode tog "tereta". Podrška porodice i otklon u pretpraznično vreme mnoge navodi da počnu da razmišljaju o tome kako bi bilo lepo da su ponovo sami, pa se odluče na raskid – mnogo češće nego usred leta.

Veza, raskid, svađa
Foto: Shutterstock

Zbog čega je to tačno 11. decembar, ne može se tačno objasniti. Međutim, statistički gledano, za vreme praznika se stanje popravi, odnosno u to vreme nastaje mnogo novih veza.

Par, raskid, tuga, depresija, svađa
Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi