SUTRA SE POZDRAVLJAMO SA POBEDNIKOM! Na zemlju će ga spustiti jedan Vladica, a Beograđani će u jednom terminu moći da ga pogledaju izbliza! (FOTO)

Za sutra je najavljeno skidanje "Pobednika" kako bi on pošao put Smedereva u atelje vajara Zorana Kuzmanovića koji će ga restaurirati do marta sledeće godine. Skidanje bronzane figure je zakazano za 11 časova, a čast da obavi ovaj pipav posao pripala je jednom Vladici!

 

Pobednik
Pobednik, Foto: Alo / Shutterstock

Skele su prethodnih dana postavljene do samog vrha, a statua je obezbeđena nizom sajli. Inspekcija statue pokazala je da je "Pobednik" višestruko "izranjavan" gelerima u Drugom svetskom ratu, kako su rekli u Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, ali i da je tokom vremena bio zgodno mesto za jedan osinjak.  

Pokušao da uđe u pešačku zonu iza Vrapca, ali je naišao na jaku prepreku! (FOTO, VIDEO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 09.10.2019. 22:01 Tokom protesta taksista nagledali smo se svega i svačega, a najviše se pokazala bahatost taksista. taksi, stubić, Foto: Alo.rs Što se vidi i na ovom primeru. Vozač je pokušao da uđe u pešačku zonu, da se provuče iza Vrapca, ali nije uspeo.

Pošto su obavljene i poslednje pripreme, "Pobednik" je spreman za sutrašnje putovanje. Ukoliko sve bude kako je planirano, čast da spusti na zemlju ovaj simbol prestonice kran dizalicom pripala je jednom Vladici, objavljeno je na Tviter nalogu "Pobednika". Vladica će sutra morati pažljivo da rukuje mašinom kako bi bezbedno spustio figuru na tlo što će sve biti propraćeno direktnim prenosom. Dakle, Vladice, svi ti držimo palčeve sutra.

Takođe, građani će sutra moći i da pogledaju "Pobednika" izbliza od 13.00 do 15.00 časova na Carigradskom drumu. Posle opraštanja Beograđana od voljenog kipa on će posebnim vozilom krenuti u Smederevski atelje na restauraciju.

 BONUS VIDEO: Helena Gavran ima četiri godine i tumor na mozgu. HITNO POTREBNA POMOĆ

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi