VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA BEOGRAĐANE Objavljeno je kada će biti završena zamena kocki na kolovozu oko Trga Repubike (FOTO)

To će omogućiti normalno funkcionisanje biciklističkog i motociklištičkog saobraćaja u gradu.

Trg Republike
Trg Republike, Foto: Alo.rs

Zamena kocki na kolovozu oko Trga Repubike biće završena do novembra, a to će omogućiti normalno funkcionisanje biciklističkog i motociklištičkog saobraćaja u gradu, izjavio je danas gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović.

On ističe da grad Beograd neće snositi nikakve troškove zbog dodatnih radova i da se ispostavilo da se biciklistički i motociklistički saobraćaj otežano odvija zbog lomljenja kocke koja je ugrađena na Trgu.

- S obzirom na to da je namera grada Beograda da poštuje i promoviše principe urbane mobilnosti koji se zasnivaju na što većem korišćenju javnog prevoza, što manje učešće putničkih automobila u saobraćaju, što više bicikala i pešačenja, naša namera je da biciklističke staze obezbedimo, odnosno da im se omogući pristup do samog trga i vožnja na Trgu - rekao je Rafailović.

Trg Republike
Trg Republike, Foto: Alo.rs

INSTITUT ZA PUTEVE BEOGRAD PODRŽAO GRAD Odluka da se kocke na kolovozu oko renoviranog Trga republike zamene je apsolutno opravdana

On je ukazao da će tokom sledeće nedelje Beograd, kao većina evropskih i svetskih metropola, obeležiti Evropsku nedelju mobilnosti različitim aktivnostima.

To podrazumeva da se promoviše vožnja javnim prevozom, biciklizam, pešačenje, odnosno što manja upotreba putničkih automobila.

Trg Republike
Trg Republike, Foto: Alo.rs

POLICIJA BLOKIRALA BOGOSLOVIJU Pravac ka Mirijevu bio potpuno zatvoren pola sata!

Tokom naredne nedelje biće obeležena biciklistička staza od Kalemegdana do Vasine ulice, čime će se obezbediti pristup biciklistima do Trga Republike posebnom sabraćajnom trakom.

Početak aktivnosti u okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti biće najavljen na konferenciji u utorak, a u sredu će biti održana promocija servisa "Vrabac" i pešaške zone u centru.

Trg Republike
Trg Republike, Foto: Alo.rs

- U četvrtak će biti održana radionica u Skupštini grada na kojoj će biti promovisana izrada Studije urbane mobilnosti za grad Beograd koja je od velikog značaja za naš dalji rad i predstavlja dalju smernicu u aktivnostima i daljim pravcima razvoja sabraćajnog šitema u gradu - ističe Rafailović.

BASTAĆU ZASMETALA VESIĆEVA VANREDNA KONTROLA! Iskritikovao radove na Trgu republike, a onda je dobio žestok kontraudarac

ZAVRŠENA LICITACIJA! Prodato zemljište "Marina Dorćol", evo za koliko!

VESIĆ RASKRINKAO STEFANOVIĆA! "Pokušava da opere nečistu savest!"

BONUS VIDEO: Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi