SJAJNA VEST! Porodice sa blizancima dobijaju dodatnih 50.000 dinara!

Grad je finansijski stabilan i sva prava koja građani ostvaruju izmiruju redovno

Goran Vesić
Goran Vesić, Foto: Alo / V. Marković

 

Zahvaljujući dobroj socijalnoj politici i uštedama u budžetu, Grad Beograd je odlučio da majkama koje dobiju blizance obezbedi dodatno novčano davanje od 50.000 dinara, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

 

Kako je pojasnio, reč je o Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji grada, koji je na današnjoj sednici usvojilo Gradsko veće.

Ovaj vid pomoći, kako je saopštio Beoinfo, predložio je Sekretarijat za socijalnu zaštitu, a naći će se na dnevnom redu sednice Skupštine grada u petak, 21. decembra.

Goran Vesić
Goran Vesić, Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Grad Beograd kontinuirano sprovodi odgovornu socijalnu politiku u cilju podsticanja rađanja, kao i podrške roditeljima i porodiljama. Nastavljamo da pomažemo onima kojima je pomoć potrebna, a sigurno je da je porodicama koje dobiju blizance svaka pomoć dobrodošla. Ovo je još jedan vid podrške, a Grad Beograd na ovaj način proširuje listu novčanih davanja. Pružamo koliko možemo i želja nam je da sa ovakvim, ali i dodatnim oblicima pomoći nastavimo, naglasio je Vesić.

On je istakao da je grad finansijski stabilan, te da se sva prava koja građani ostvaruju izmiruju redovno.

Prema njegovim rečima, zahtevi za sva novčana davanja Grada Beograda porodiljama mogu se podneti elektronskim putem preko portala E-beba još u porodilištu.

 

Predaja zahteva vrši se i preko pisarnice Gradske uprave radnim danima od 7.30 do 15.30 časova u Ulici 27. marta 43-45. Prilikom podnošenja zahteva, potrebno je doneti očitanu ličnu kartu, a svu ostalu dokumentaciju zaposleni pribavljaju po službenoj dužnosti.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi