Vesić i Čadež sa predstavnicima građevinskih kompanija

Grad Beograd i država Srbija brinu o stanju preduzetnika, čije je poslovanje ugroženo pandemijom korona virusa.

Vesić i Čadež
Vesić i Čadež, Foto: Alo!

U Skupštini grada Beograda danas je održan sastanak sa predstavnicima građevinskih kompanija koje rade na teritoriji glavnog grada o tome kako da se tim kompanijama pomogne da nastave da rade jer je, kako je rečeno, važno da se u ovakvoj situaciji zadrži nivo privredne aktivnosti, koliko je to moguće.

U saopštenju Gradske uprave se navodi da su sa predstavnicima građevinskih kompanija razgovarali zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Vesić
Vesić, Foto: Alo!

Vesić je rekao da je, osim poštovanja svih mera koje je Vlada Srbije donela kako bi se građani zaštitili od korona virusa, važno i da sve kompanije koje mogu da nastave da rade, to i učine.

"Građevina je važna za razvoj Beograda. Pričali smo sa građevinskim kompanijama da ovaj nivo aktivnosti ostane u Beogradu. Oni su izrazili želju da nastave da rade, a mi smo rešavali određene tehničke detalje", rekao je Vesić, navodi se u saopštenju.

On je naglasio da će se u Privrednoj komori Srbije napraviti zajednička grupa između građevinskih kompanija, Privredne komore i Grada Beograda.

Na taj način će se, pojasnio je, rešavati svi praktični problemi koje građevinske kompanije imaju poput prevoza radnika, dobijanja dozvola…

Vesić
Vesić, Foto: Alo!

"Naša želja je da sva aktivna gradilišta u Beogradu i dalje ostanu u funkciji. Naišli smo na dobar odjek, rešili smo nekoliko konkretnih problema i nastavićemo da komuniciramo i ubuduće", rekao je Vesić.

Dodao je da je važno da ova privredna grana, koja dobro posluje, ne izgubi nijedno radno mesto.

Vesić je istakao da će se, ukoliko građevinske kompanije nastave sa radom i da plaćaju radnike, lakše doći do povećanja bruto domaćeg proizvoda i lakše izvući iz krize koja očekuje čitav svet.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi