GUGL ZARATIO SA HUAVEIJEM! To će se odraziti na sve u Srbiji koji imaju ovaj telefon ili planiraju da ga kupe!

Još uvek nije došlo do potpunog prekida poslovanja, ali to će svakako uzdrmati ovu veliku tehnološku kompaniju koja se već duže nalazi na udaru američkog predsednika Donalda Trampa.

Mobilni telefon, poruke, sms, kuckanje
Mobilni telefon, poruke, sms, kuckanje, Foto: Profimedia

Krovna Guglova firma "Alfabet" prekida deo poslovanja s kineskim proizvođačem mobilnih telefona "Huaveijem"! Tako se dodatno zahuktao trgovinski rat na relaciji SAD – Kina.

Još uvek nije došlo do potpunog prekida poslovanja, ali to će svakako uzdrmati ovu veliku tehnološku kompaniju koja se već duže nalazi na udaru američkog predsednika Donalda Trampa.

PUTNICI U NEVERICI! Muškarac se nakon dugog čekanja u avionu našalio, a onda je STJUARDESA POBESNELA I IZBACILA GA!

Pojedinosti o određenim uslugama još se raspravljaju unutar "Gugla".

 

Ovde nije reč o potpunom prekidu poslovanja između te dve kompanije, jer će "Huavei" i dalje imati pristup Android verzijama softvera koji su dostupni preko open source licence. Iz Huaveija zasad nema komentara.

POJAVIO SE ISUS NA NEBU! NAROD GA GLEDA U ŠOKU! Slika ovog BOŽJEG ČUDA se širi internetom munjevitom brzinom! Pogledajte magiju koja je postala VIRAL za pet sekundi!

Za "Huavei", ali i brojne buduće kupce mobilnog tog proizvođača širom sveta, pa tako i u Srbiji, to bi moglo značiti da više neće moći nadograđivati (ažurirati) svoje Android sisteme, a izgubiće i pristup Gmailu, Google Play Storeu, YouTubeu i svim ostalim aplikacijama čiji je proizvođač kompanija Google.

SAN SNOVA! Dobićete milion dinara i platu za 3 meseca ako date otkaz, ali postoji jedna ZAČKOLJICA! Uslov koji nije teško ispuniti!

Ova odluka Gugla odnosi na sve one koji će tek postati vlasnici mobilnih telefona u Srbiji koje proizvodi "Huavei". Dakle, sve buduće verzije pametnih telefona izvan Kine izgubiće pristup popularnih Guglovim aplikacijama. Ova odluka Gugla odnosi se na mobilne telefona koji će se tek proizvesti od datuma koje Gugl odredi, nakon čega će Huavei obavestiti kupce.

Kako rešiti problem

Tehnički gledano, budući korisnici telefona "Huavei" mogli bi ovaj problem rešiti, ako i kad do njega dođe, tako da sami naknadno nadograđuju sistem (jer im se to više neće događati automatski), na način da instalacijom Gapps paketa dođu do istih mogućnosti koje imaju vlasnici mobilnih telefona nekih drugih proizvođača.

"Huavei" već godinama radi na razvoju svog operativnog sistema, za slučaj potpune nemogućnosti korišćenja softverske podrške iz SAD-a. Delovi te tehnologije poput pružanja e-maila, kartografije, te drugih servisa koji zamenjuju na primer Office ili slične pakete već su u upotrebi u Kini.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Graham
  23/05/2019 - 03:15
  Ma jedva cekam da mi se Google skine sa telefona i mog ramena. Sve nas posmatra.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi