SRBIJA UVODI KONTRAMERE PRIŠTINI Beograd odustao od arbitraže! Ovo je jedina opcija kojom im se može vratiti milo za drago!

O budućoj strategiji protiv taksi moglo bi da bude reči u petak, na sastanku predsednika Srbije sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije

Priština, Albanci, Kosovo
Priština, Foto: Tanjug

Beograd neće pokrenuti arbitražu protiv Prištine zbog povećanja taksi koje su uvedene na robu iz Srbije već je odlučeno da se primene kontramere, objavile su "Večernje novosti" u izdanju od četvrtka, 23. maja.

Od arbitraže se odustalo jer se, kako prenose izvori "Novosti", UNMIK koji je u ime Kosova potpisnik CEFTA sporazuma proglasio nenadležnim.

RAMUŠU SU ODBROJANI DANI U Prištini žele da mu vide leđa! Održan pakleni sastanak kojim je određena njegova sudbina!

- U toj situaciji Beogradu je preostalo samo da tuži tzv. Republiku Kosovo, a pojavljivanje Kosova kao pravnog lica u medjunarodnom pravu i to na inicijativu naše strane, nesumnjivo bi moglo da se protumači kao priznavanje njegove 'državnosti', zbog čega je opcija arbitraže i odbačena- navodi izvor "Novosti".

Jedna od kontramera Beograda prema Prištini mogla bi da bude zaustavljanje njihovih kamiona sa robom koji idu ka Evropskoj uniji. U tom slučaju medjutim, postojao bi rizik da se i Srbija optuži za kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

NEMAČKA POVUKLA ODLUČAN POTEZ Strahuju od sukoba na severu Kosova, evo šta će se desiti sa njihovim vojnicima!

O budućoj strategiji protiv taksi moglo bi da bude reči u petak, na sastanku predsednika Srbije sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Povezane vesti

 • Korisnik: Mija
  23/05/2019 - 15:36
  Vlada Srbije nece dozvoliti ponizavanje Srpskog Naroda na KIM.ALbancima treba da bude jasno da Srbija ima svoj stav,i da od tog stava nece odustati,pa zato im ne vredi da provokacijama i vrsenjem pritiska pokusavaju da ostvare svoje ciljeve.Svakako im tako nesto necemo dozvoliti.
 • Korisnik: Sa mrtve tačke
  23/05/2019 - 15:02
  Sigurno je da će kontramere Beograda izazvati reakciju šiptarskih mentora, ali se stvari moraju pokrenuti sa mrtve tačke.
 • Korisnik: Vladimir
  23/05/2019 - 14:04
  I vreme je bilo da se pokaže Prištini gde joj je mesto,da ne može više da radi šta hoće.
 • Korisnik: Milan
  23/05/2019 - 14:02
  U potpunosti podrzavam ovu odluku drzave Srbije.
 • Korisnik: Сеновић
  23/05/2019 - 13:46
  Да их туже и да им дају још један легитимитет.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi