ALBANCI PONIŠTILI GLASOVE IZ SRBIJE Cenzus prešli otpisani - Kurti je upravo izgubio izbore!

Izborni panel za žalbe i predstavke naložio je da CIK ponovo prebroji 1.472 biračka mesta i da iz konačnih rezultata izbaci glasove koji su stigli iz Srbije.

Izbori na Kosovu
Izbori na Kosovu, Foto: Tanjug/AP

 

* IPŽP traži od CIK da ponovo prebroji glasove

* Takođe i da iz finalnih rezultata isključi one iz Srbije

*  Mnoge njihove žalbe su odbačene

 

Kako prenosi "Kosovo onlajn", izborni panel za žalbe i predstavke saopštio je danas odluku o pritužbama političkih subjekata na konačne rezultate izbora od 6. oktobra, koje je Centralna izborna komisija objavila u četvrtak, 7. novembra. Na osnovu te odluke, IPŽP je zatražio od CIK-a da ponovo broji 1472 biračka mesta, a takođe, na zahtev koalicije NISMA - Alijansa Novo Kosovo, Izborni panel za žalbe i predstavke je naložio CIK-u da iz konačnih rezultata isključi glasove koji dolaze iz Srbije, dok su 23 žalbe odbačene.

PAKAO ZA KOSOVSKE ALBANCE JE UPRAVO POČEO Srbija objavila zvaničan dokument - Ovo je početak kraja!

Takođe 25 žalbi je odbijeno kao neosnovano i jedna žalba je povučena. Nakon te odluke IPŽP, u roku od 24 časa, nezadovoljne strane imaju pravo da se žale Vrhovnom sudu Kosova, koji potom ima 72 sata da donese odluku o tim žalbama.

 

Izborni panel za žalbe i predstavke je primio 100 žalbi političkih subjekata, a najviše - 42. žalbe, od Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića. Od kandidata za poslanike u Skupštini Kosova, žalbe su uložili Valjon Ramadani iz Samoopredeljenja i Mufera Šinik iz KDTP-a.

Bedžet Pacoli
Bedžet Pacoli, Foto: EPA/ VALDRIN XHEMAJ

Nakon tog procesa, nezadovoljni mogu da se obrate Ustavnom sudu Kosova.

Iako je javljeno da NISMA po poslednjim rezultatima, nije prešla izborni prag od pet odsto glasova, prema ovoj kombinatorici, Pacolijeva koalicija ipak će uspeti da pređe cenzus.

Međutim, sada se sve menja za Samoopredeljenje Aljbina Kurtija i DSK Ise Mustafe. Dve stranke, prema najnovijim rezultatima, neće imati većinu dovoljnu da formiraju vladu tzv. Kosova.

Aljbin Kurti
Aljbin Kurti, Foto: AP

Podsetimo, kako je Alo.rs već pisao, čitava peripetija sa glasovima iz Srbije odvijala se upravo kako bi se manipulisalo konačnim rezultatima izbora.

Neposredno nakon izbora, u Prištini je iznenada izbilo alarmantno stanje, nakon što su članovi CIK-a prijavili da su dobili alergiju po rukama i licu jer su dodirivali koverte sa glasovima poslatim iz Srbije. Brojanje glasova je prekinuto, predstavnici Srpske liste izbačeni iz sale, a prema pisanju tamošnjih medija alergija je već postala, ni manje ni više, nogo trovanje.

Kako je pisala Prištinska Koha, najmanje 26 Albanaca koji su brojali glasove je "otrovano" kovertama iz Srbije. U isto vreme Srbi koji su bili u sali gde su se brojali glasovi rekli su da nemaju nikakvih simptoma iako su i samo dodirivali iste koverte. Bez obzira, oni su izbačeni iz sale koja je ubrzo zapečaćena, a oko 3.400 glasova koji su došli iz Srbije prestali su da se broje.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi