MERKELOVA PROMENILA PLAN ZA KOSOVO! Detalj koji je svima promakao, Nemačka okreće leđa Albancima!

Diplomata Zoran Milivojević poruku kancelarke Angele Merkel, koju je preneo predsednik Aleksnadar Vučić, da Nemačka insistira na razgovoru Beograda i Prištine "sve do rešenja" vidi kao modifikaciju dosadašnjeg čvrstog stava da više nema razgovora o statusu KiM, niti korekcije granica.

Angela Merkel
Angela Merkel, Foto: Tanjug

Milivojević smatra da se Nemačka prilagođava globalnim okolnostima i činjenici da se SAD direktno uključuju preko svog specijalnog predstavnika za razgovore Beograda i Prištine i imaju interes da se dijalog nastavi u ubrzanijem tempu, o čemu postoji i konsenzus na Zapadu,a da se tome priklanja i Rusija.

"To znači da se sada Nemačka zalaže za dijalog do nekog konačnog rešenja, što jeste u nekom smislu modifikacija prethodnog stava", ocenio je Milivojević.

S ozbirom da dijalog podrazumeva dve strane, njihove interese i kompromisno rešenje, Nemačka je, smatra, uvažila interes Srbije i stav da bez kompromisa nema konačnog rešenja.

Aleksandar Vučić, Angela Merkel
Aleksandar Vučić, Angela Merkel, Foto: Tanjug

Milivojević kao potvrdu odlučnosti Evrope da se nastavi dijalog , vidi i najavu Merkelove da nastavi inicijativu da dođe do sastanka o KiM koji je svojevremeno odložen u Parizu, a na kojem je trebalo da se sastanu najviši predstavnici Beograda i Prištine u prisustvu nemačke kancelarke i francuskog predsednika

S obzirom da su ekonomije i regionalna saradnja bile važne tem ovog susreta, kako kaže Milivojević, to predstavlja svojevrsnu reafirmaciju Berlinskog procesa čije je težište na ekonomiji i na relaksaciji političkih odnosa.

U tom smislu kaže treba posmatrati i najavu susreta Zorana Zaeva, Edija Rame i Aleksandra Vučića u Novom Sadu, početkom oktobra.

Otkrio užasnu tajnu koju kriju skladišta na Kosovu! Svi smo u opasnosti!

AUTOR: Informer/Alo.rs DATUM I VREME: 24.09.2019. 11:11 - 24.09.2019. 11:32 Frapantni podaci * Prema statističkim podacima, u posedu građana na Kosovu ima oko 250.000 komada ilegalnog oružja * Bivši potpukovnik KOS kaže da je teroristička OVK rasformirana, ali nije razoružana * Oružje je opasnost za Srbe na Kosovu Albanci na Kosovu kriju više od 250.000 komada ilegalnog oružja koje potiče od terorističke "Oslobodilačke vojske Kosova".

Kada je reč o nastavku dijaloga i ukidanju taksi Prištine na robu iz centralne Srbije, Miivojević kaže da u prilog tezi da će one biti ukinute govori i izjava Hašima Tačija koji je to najavio u Njujorku.

"On je izašao sa izjavom da će takse verovatno biti ukinute. S jedne strane, udvara se Zapadu, a sa druge, ipak najavljuje da se ta stvar lomi i da će zapad insistirati na ukidanju taksi kod novih vlasti posle izbora i nastavku dijaloga", dodao je Milivojević.

Upitan da prokomentariše moguću posetu Beogradu Merkelove iduće godine, Milivojević je ocenio da bi njen angažman i rezultat razgovora bio politički testament za budućeg kancelara i za poziciju Nemačke u budućnosti, kao i da bi poseta trebalo da verifikuje buduće rezultate razgovora.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi