POMINJE BOGA, A HULI NA NJEGA! Haradinaj hoće 3. SVETSKI RAT! Uzeli smo moć iz ruku Evropljana i Vučića, Amerika će reći kad je vreme za intervenciju!

Haradinaj je, nakon sednice vlade novinarima rekao da su upravo ideje o podeli kosovske teritorije dovele do toga da su zvaničnici EU uticali na odlaganje dijaloga, do kojeg će, kako kaže, ipak doći početkom jula u Parizu.

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je izuzimanje kosovskog pitanja iz nadležnosti šefice evropske diplomatje Federike Mogerini prvi korak za zaštitu kosovske teritorije od podele, da SAD nisu isključene iz tog procesa, pa da nije nemoguće ni da u Beloj kući bude potpisan sporazum Beograda i Prištine.

Haradinaj je, nakon sednice vlade novinarima rekao da su upravo ideje o podeli kosovske teritorije dovele do toga da su zvaničnici EU uticali na odlaganje dijaloga, do kojeg će, kako kaže, ipak doći početkom jula u Parizu.

TOMO, TI LI SI? Nije više u Srbiji, ali bavi se ozbiljnim poslom, plan koji kuje tiče se svih nas!

Na pitanje novinara novinara i da li će nakon Pariza biti održan još jedan sastanak u Briselu, a zatim biti potpisan sporazum između Beograda i Prištine u Beloj kući, Haradinaj je rekao:

„Ne mogu da prejudiciram proces. Proces je sada u sigurnim rukama. Taj proces je sada van kontrole Mogerinijeve. Postigli smo stabilnost i to je najvažnije. Sve drugo je teško predvideti, ali nije nemoguće", rekao je Haradinaj, prenela je prištinska Gazeta Expres.

DANAS SE VRAĆA OSMEH NA LICA GRAĐANA SRBIJE Budućnost je stigla - Vučić sa ponosom pred narod izneo VAŽNU INFORMACIJU!

 

Haradinaj tvrdi da Mogerinijeva više nije posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, već da je, kako kaže, u rukama nemačke kancelarke i francuskog predsednika, Angele Merkel i Emanuela Makrona.

Podsetio je da je Mogerinijeva na prošlonedeljnom regionalnom samitu u Tirani rekla da ako Priština odluči da ukine takse, ona će odmah sazvati sastanak najviših predstavnika Beograda i Prištine.

SAD ĆEŠ TI DA ME BIJEŠ?! Izbio skandal u studiju za vreme reklama! Šapić i Jeremić na korak od tuče - prštale uvrede, zamalo proradila prangija!

"Hvala Bogu da smo to uočili na vreme. Inače, nikakve takse nisu nametnute. Mogerini je završila svoj mandat. Evropljani su oni koji plaćaju Mogerinijevu, a njihovi zvaničnici su skinuli ovaj plan s dnevnog reda i ukazali Kosovu veliku čast. Hvala im na tome, jer sada možemo da procenjujemo kako ćemo dalje", rekao je Haradinaj, preneo je Glas Amerike na albanskom jeziku.

Napomenuo je da proces dijaloga ne isključuje ulogu SAD, te ponovo odbacio mogućnost učešća Rusije u tom procesu, koju, kako je rekao, forsira Srbija.

"Rusija se dugo povlači sa Balkana, Rusija nije u našem planu, mi ne pripadamo svetu Rusije, mi pripadamo američkom svetu. Amerika se nikada ne povlači. Postoje neke izjave namenjene dnevnoj politici da Berlinski samit ili samit u Parizu isključuje Ameriku, ali Amerika nije isključena iz procesa i verujem da znate zašto vam ovo govorim. Niko ne može da isključi Ameriku iz procesa na Kosovu i Balkana. Amerika procenjuje samo kada je pravo vreme za intervenciju i preuzimanje odgovornosti", rekao je Haradinaj.

Proces dijaloga Beograda i Prištine za sada ostaje blokiran jer Beograd uslovljava svoj nastavak ukidanjem taksi, koje je pristinska vlada uvela na proizvode iz Srbije prošlog novembra.

Hašim Tači, Ramuš Haradinaj
Hašim Tači, Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

 

Povezane vesti

UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi