POSLANICI SPREMNI DA RIZIKUJU ŽIVOTE GRAĐANA IZ SAMO JEDOG RAZLOGA Kurti: Bio je to neophodan pad ali očekujemo svetlu budućnost

Planira budućnost

Aljbin Kurti
Foto: EPA

Činjenicu da su 82 poslanika glasala za pad vlade u Prištini, opozvani premijer Aljbin Kurti danas tumači kao njihovu spremnost da prihvate sporazum o razmeni teritorija.

Kurti, koji je formalno od danas vršilac dužnosti premijera privremenih prištinskih institucija, kaže da je to i poruka specijalnog izaslanika američkog predsednika za dijalog, Ričarda Grenela.

Kurti je juče tokom rasprave u parlamentu o poverenju njegovoj vladi više puta tvrdio da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači već postigli sporazum o razmeni teritorija.

Kurti je tvrdio da je reč o tajnom sporazumu i da mu je Tači potvrdio da takav sporazum postoji, ali da ga ličo nije video.

A da ga je video, kazao je, sporazum više ne bi bio tajna.

U prvom reagovanju nakon pada prištinske vlade, Kurti kaže da njegova politika neće dozvoliti realizaciju tog sporazuma.

Kaže da je “pad njegove vlade bio neophodan, ali da će ta stranka I njegova politika pobediti i da “budućnost pripada njima”.

“Bio je to neophodan pad za neophodan uspon”, napisao je Kurti na svom fejsbuk profilu.

On tvrdi da cilj izglasavanja nepoverenja nije bio pad vlade, već njeno slabljenje.

“Smisao nepoverenja bila je poruka ambasadora Grenela: na Kosovu postoji preko 80 poslanika spremnih da rizikuju živote građana samo da bi prošao sporazum o razmeni teritorija”, naveo je, između ostalog, Kurti.

Poručio je da on to neće dozvoliti.

"Mi smo vlada na dužnosti, a ne prinudna vlada", kojoj je, kako kaže, prioritet borba protiv pandemije Covid-19.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi