"NE DOLAZE DŽABE, ZNA SE KOLIKO TO KOŠTA..." Lazanski o dolasku Klintonove i Olbrajtove! Koja od njih dve je DIREKTNI KRIVAC za NATO agresiju na Jugoslaviju?

Miroslav Lazanski ističe da će prištinske institucije finansijski podržati dolazak Hilari Klinton i Madlen Olbrajt na Kosovo i Metohiju

Miroslav Lazanski
Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen: Youtube

- Ne dolaze njih dve džabe, zna se koliko košta njihov dolazak – naveo je Lazanski za Pink komentarišući najave da će Klintonova i Olbratj 12. juna prisustvovati godišnjici ulaska NATO na Kosovo.

On je ocenio da Klintova, za razliku od Obrajt nije direktno odgovorna za bombarodvanje Jugoslavije.

 

- Klintonova odluka da se izvrši agresija i bombarduje Jugoslavija delimično jeste bio pokušaj da se skrene pažnja američke javnosti sa afere Levinski, ali su razlozi mnogo dublji i ozbiljniji – istakao je Lazanski.

Kako je dodao, Olbrajt je direktno odgovorna:

- Prvi predlog Rambijevskog sporazuma, koji nije imao ankes B, Priština je odbila, a onda je ona nakon ubacivanja tog aneksa koji je neprihvatljiv za svaku državu rekla Tačiju da moraju da pristanu, jer će Srbija biti bombardovana ako ne pristine – podsetio je Lazanski.

Miroslav Lazanski
Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen: Youtube

Govoreći o sličnosti između bombardovanja 1941. i 1999. godine, on je istakao da su obe akcije bile agresija, po međunaraodnom pravu zločin protiv mira, jer nije bilo objave rata.

 

- Nacistička Nemačka nije objavila rat Kraljevini Jugoslaviji. Bombardovanje je izvršeno iznenada, iako je naša obaveštajna služba preko vojnih izaslanika i Berlinu i Bukureštu javila tačan datum i vreme udara nemačke avijacije. Glavni nemački udar je došao iz Rumunije i Mađarske, bila je to neravnopravna bitka što se tiče broja aviona – naveo je Lazanski.

 

Međutim, kako je ukazao, tehnološki jaz i tehnološka razlika između naše avijacije 1999.godine i NATO agresorske bio je mnogo veći nego što je to bilo 1941. godine.

- Iz sloma Karaljevine smo mnogo toga mogli da predvidimo i sprečimo – primetio je Lazanski.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi