ONA OTIMA RAMUŠEVO MESTO Ljilju obožavaju Klintonovi, dok ona polaže vence na grob zločinca Jašarija! Otkrivamo sve detalje iz života Haradinajeve naslednice!

Rođena je u Đakovici, a školovala se u Prištini, kao i u Americi

Mimoza Kusari Ljilja, Foto: Twitter printscreen

Ako dođe do promena u vladi u Prištini, zbog nejedinstva po pitanju ukidanja taksi, poslanica manje opozicione stranke Alternativa Mimoza Kusari Ljilja viđena je kao premijer tehničke vlade i na tom mestu bi, do novih izbora, zamenila aktuelnog premijera Ramuša Haradinaja!

Od trenutka kada je u javnost lansirana ideja o mogućnosti formiranja prelazne, tehničke vlade, radi eventualnog nastavka dijaloga sa Beogradom, a do izbora i formiranja nove vlade, u javnosti je počelo da se nagađa ko bi mogao da bude na njenom čelu, piše prištinska Gazeta Blic.

Kao prihvatljiva opcija pojavilo se ime Mimoze Kusari-Ljilja, a izvori iz vladajuće DPK rekli su za Gazetu Blic da ta stranka "ne isključuje Mimozu Kusari-Lilju kao vođu tehničke vlade".

Prema tim izvorima, ova vlada radila bi do zaključenja pregovora sa Srbijom, a u međuvremenu obavljale bi se pripreme za vanredne izbore.

A ko je zapravo Mimoza Kusari Ljilja?

Ona je američki đak i njeno ime se pominjalo i prilikom formiranja aktuelne vlade. O njoj se tada pisalo da je poznata po svojim susretima sa porodicom Klinton, ali i po tome što redovno polaže vence na grob zločinca Jašarija.

Mimoza Kusari Ljilja, Foto: Twitter printscreen

Tvrdilo se da je na tu poziciju gurao kosovski biznismen i bivši predsednik Bedžet Pacoli, sa kojim je jedno vreme bila u koaliciji. Smatralo se da bi ona bila prihvatljiva za međunarodnu zajednicu kako bi se konačno rešila kriza na Kosovu oko formiranja vlade i parlamenta, ali i za takozvanu "ratnu koaliciju" sa Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem na čelu.

Na njenom Fejsbuk profilu su objavljene fotografije u kojima ona, na primer, u jednoj ruci drži zastavu Albanije, a u drugoj zastavu takozvanog Kosova. Mimoza je poznata kao neko ko je veoma radikalan i veruje se da bi ona imala snage da izgura celu priču oko "velike Albanije".

Dugo je živela u Americi i ima veoma dobre odnose sa bivšim američkim diplomatom Vilijamom Vokerom, koji je "otkrio" zločin u Račku, što je bio neposredan povod za početak NATO bombardovanja Srbije. Jedna je od albanskih političarki koja je među prvima išla na treninge u Ameriku, pisali su svojevremeno mediji.

 

Ubijeni lider GI SDP Oliver Ivanović je o njoj svojevremeno govorio: "Ona predstavlja mladu generaciju političara sa Kosova, koji su se obrazovali u inostranstvu i tamo živeli. Jedna je od retkih žena u toj novoj generaciji i veoma je energična, ali to ne znači da je imalo manje radikalna nego ovi stari. Samo deluje malo sofisticiranije. Ona je trenutno u pokušaju da formira i svoju partiju, ali joj tu ne predviđam svetlu budućnost - ili će morati da bude izuzetno nacionalistički orijentisana ili će prosto odustati".

Mimoza Kušari Ljilja poslanica je pokreta Alternativa, koji je osnovao Iljir Deda.

Rođena je u Đakovici, a školovala se u Prištini, kao i u Americi.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi