"ZAKLJUČAĆU NAS U SOBU NA 3 MESECA" Mogerinijeva otkrila kada će se nastaviti dijalog Beograda i Prištine, a ima i novo rešenje za krizu!

Dok se ne ukinu takse nema uslova za uspešan nastavak dijaloga, poručuje šefica EU diplomatije Federika Mogerini.

Ramuš Haradinaj, Federika Mogerini
Ramuš Haradinaj, Federika Mogerini, Foto: EU

Mogerini precizira da je sprema da organizuje nastavak dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou ”odmah sledeće jutro” pošto se steknu uslovit za to.

Ona je u Briselu, na pres konferenciji po završetku sastanka ministara Evropske unije, naglasila da je osnovni uslov za nastavak dijaloga povlačenje tarifa Prištine na robu iz Srbije.

Federika Mogerini, Ramuš Haradinaj
Federika Mogerini, Ramuš Haradinaj, Foto: EU

- Dok se to ne desi, ne vidim da postoje uslovi za uspešnu rundu dijaloga - poručila je Mogerini.

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini kaže da čeka ”prave uslove” za nastavak dijaloga i ocenjuje da trenutno ne vidi ”korake u tom prvacu”.

- Čim bude uslova spremna sam, ne samo da sazovem novu rundu dijaloga na najvišem političkom nivou za prvo sledeće jutro, već i da nas "zaključam" na koliko god je to potrebno, na jednu nedelju, mesec dana ili tri meseca - izjavila je Mogerini.

Federika Mogerini kaže daočekuje da Beograd i Priština mogu da iskoriste pozitivnu atmosferu, ako do nje dođu, kako bi postigli sveobuhvatni sporazum o punoj normalizaciji odnosa.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi