U BERLINU RAZGOVARALI O REŠENJU ZA KOSOVO KOG SE ALBANCI NAJVIŠE PLAŠE Nastala je svađa među njima - Merkelova i Makron spašavali Haradinaja!

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, tvrdi da postoji osnovana sumnja da su kosovski predsednik Hašim Tači, albanski premijer Edi Rama i predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini razgovarali o podeli Kosova.

Ramuš Haradinaj i Emanuel Makron
Ramuš Haradinaj i Emanuel Makron, Foto: Facebook

Haradinaj je, na okruglom stolu na temu dijalog Beograda i Prištine, posle Berlinskog samita, rekao da smatra da bi svi oni trebalo da se izvine svojim građanima i poreskim obveznicima EU, jer je zbog te ideje izgubljena jedna godina, prenela je Gazeta Expres.

Rekao je da ne veruje da će dijalog biti nastavjen uz posredovanje Mogerinijeve s obzirom na to da će krajem maja u EU biti održani izbori.

Dodao je, međutim, da se ne treba mešati u dnevni red onih koji će preuzeti ovaj proces.

Precizirao je da nema ništa lično protv Mogerinijeve kada je reč o dijalogu, ali da se protivi promeni granice jer to pitanje od značaja za budućnost građana Kosova.

Haradinaj je danas rekao da su ga u tet-a-tet razgovoru u okviru samita u Berlinu i Angela Merkel i Emanuel Makron pitali za mogućnost ukidanja taksi, kako bi se omogućio nastavak dijaloga sa Beogradom.

"Objasnio sam im da sam, kao premijer, svakodnevno bio prisiljen da idem na mesta gde su srpske snage počinile masakar nad Albancima i da je to sve još veoma bolno, ali da sam bez ikakvih uslovljavanja ipak došao na sastanak u Berlin. I tako sam bio zaštićen da ne ukinem porez", rekao je Haradinaj na sastanku Glavnog odbora svoje stranke, Alijanse za budućnost Kosova, prenosi Telegrafi.

On je takođe ponovio da su i Hašim Tači i albanski premijer Edi Rama u Berlinu od njega tražili da ukine sto odsto uvećane takse na proizvode iz Srbije i BiH, ali da je uspeo da im se odupre zahvaljujući nemačkoj kancelarki i francuskom predsedniku.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi