VESELJI SA NAORUŽANIM LJUDIMA UPAO U SRPSKI GRAD Policijske snage raspoređene oko objekta! Čeka se znak za napad na Srbiju?!

Kadri Veselji, lider DPK-a i predsednik skupštine privremenih institucija u Prištini, sa grupom Albanaca sa severa Kosova i Metohije održao je tajni sastanak u severnoj Mitrovici i tada su se dogovorili o strategiji otimanja srpskih opština u južnoj pokrajni.

ROSU, Kosovo policija
ROSU, Kosovo policija, Foto: EPA

Sastanku je, kako „Alo!“ saznaje, prisustvovalo nekoliko desetina viđenijih aktivista Demokratske partije Kosova koji žive u srpskim sredinama na severu Kosova i Metohije.

Veselji je sa njima održao sastanak samo dva dana posle izbora za gradonačelnike severne Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića. Prema rečima našeg izvora iz bezbednosne službe sa KIM, Veselji je okupljenima na sastanku u jednom poslovnom prostoru u Bošnjačkoj mahali kazao da se približava trenutak kada će Priština preuzeti kontrolu nad srpskim opštinama.

- Još malo i sve će ovo i formalno biti naše. Ostanite jaki, izdržite još malo i čekajte. Radite sve kako sam vam rekao. Do tada, mi ćemo ulagati novac u vaše puteve, škole, bolnice, otvaraćemo nova radna mesta za vas, gradićemo u svim mestima gde vi živite - kazao je Veselji okupljenim Albancima na sastanku koji je održan u utorak ujutru.

Veselji hoće da otme Niš i Kuršumliju

Kadri Veselji je pre nekoliko meseci zapretio Srbima da će eventualni sledeći sukob biti povod da Albanci krenu na Niš, jer im, kako je rekao, taj grad istorijski pripada!

Veselji je sasvim otvoreno rekao da se neće libiti da krene u osvajanje juga Srbije.

- Ako sukob ponovo počne i neko pokuša da ga podstakne, ne bi se ograničio samo na Kosovo. Kosovo ne bi bilo bojno polje. Nisu mi nepoznate pretnje, čak ni one da se Albanci neće zaustaviti do Niša - kazao je Veselji.

Prošle nedelje, Veselji je kazao da, osim Niša, Albancima pripada i Kuršumlija.

Na sastanku je bilo reči i o prištinskim taksama na srpske proizvode, pa je Veselji rekao da je odustao od zahteva da budu privremeno suspendovane.

- Zbog Brisela sam tražio da budu suspendovane na četiri meseca, da međunarodna zajednica ne misli da mi blokiramo pregovore sa Beogradom. Sada sam promenio mišljenje i takse treba da ostanu - kazao je Veselji.

NOVI ŠAMAR PRIŠTINI Još jedna država odlučila da povuče priznanje Kosova?!

 

Uz Veseljija je bilo privatno obezbeđenje, ali i desetak pripadnika KP-a, koji su bili naoružani do zuba.

- Oni su došli kombijem, nosili su pancire i nisu se odvajali od Veseljija. Kada je ušao u tu prostoriju, policajci su ostali ispred. Prethodno, pre nego je Veselji stigao, dvojica policajaca su pregledala ceo objekat - kaže naš sagovornik.

RAMUŠU SU ODBROJANI DANI U Prištini žele da mu vide leđa! Održan pakleni sastanak kojim je određena njegova sudbina!

Odmah po završetku sastanka, Veselji se pozdravio sa svojim aktivistima i otišao u Prištinu.

- Pre nego što je izašao iz prostorije, rekao im je da od njih očekuje da ispoštuju dogovor i počnu da deluju istog trenutka - kaže naš izvor iz bezbednosne službe iz severne Mitrovice.

Istog dana, Veselji je gostovao na jednoj prištinskoj televiziji, gde je rekao da će međunarodni sud za zločine koje su navodno počinili Srbi biti formiran kad-tad, bez obzira na to što je opozicija bojkotom skupštinske sednice sprečila dijalog o tom sudu.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Aca
  23/05/2019 - 08:43
  Najbolje sve da im damo!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi