"JA SIN/ĆERKA KOSOVA" Šiptari masovno polažu NOVU ZAKLETVU, izgovaraju ove reči da bi uništili Srbiju!

Ludilo prelazi granice!

Zakletva
Zakletva, Foto: screenshoot

U kosovskoj javnosti osvanuo je poziv na polaganje zakletve sa idejom da se nastavi pritisak na Srbiju.

Zakletvu na koju se Šiptari pozivaju prenosimo u celosti:

- Ja sin/ćerka Kosova, zaklinjem se da ću od danas maksimalno paziti na čast naše države i da više neću koristiti proizvode iz Srbije. Uradiću to 100 posto za svoju državu, za lokalne (domaće) proizvođače i za mučenike koji su nam doneli slobodu. Sa ovom aktivnosću stvoriću najmanje 30.000 radnih mesta godišnje. Ko prekrši ovu zakletvu biće zauvek osramoćen - navodi se u zakletvi.

Samoproglašene vlasti na Kosovu već nedeljama trpe velike pritiske od strane međunarodne zajednice zbog odluke da uvedu takse od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Poslednju veliku blamažu doživeli su pre samo nekoliko dana pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija, kada su sve članice saveta, jednoglasno, tražile ukidanje taksi.

Oštre reči uputila je i Amerika vlastima u Prištini, inače njihov glavni saveznik i garant samoproglašene nezavisnosti, a iz administracije Donalda Trampa zatraženo je da se momentalno ukinu mere.

Premijer takozvanog Kosova Ramuš Haradinaj, uporno odbija da promeni politiku, suprotstavljajući se najvećim silama.

Iako ne želi da povuče mere, zbg sve većeg pritiska kao i činjenice da bi saveznici mogli da ga napuste i predaju Specijalnom sudu u Hagu zbog ratnih zločina koje je počinio, Ramuš sve više razmišlja kako da povuče takse, a da "sačuva obraz".

S tim u vezi, lako je moguće da je nova zakletva šansa koju Haradinaj traži, ne bi li se pozivom Šiptara na bojkot srpske robe "oprao" nakon što povuče mere.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi