TAČI DOČEKAO OPASNE GOSTE! Specijalna delegacija stigla u Prištinu, slave "sveto Kosovo"!

Kosovski predsednik Hašim Tači dočekao je danas delegaciju američkih senatora i kongresmena, koje je predvodio senator Džim Inhof, ocenivši da je ova poseta na 11. godišnjicu samoproglašene nezavisnosti "najbolji dokaz svetih odnosa između Kosova i SAD".

Kosovo
Kosovo, Foto: Tanjug/AP

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da se Tači zahvalio senatorima i kongresmenima na njihovom "doprinosu u procesu slobode i nezavisnosti Kosova".

- Vaša poseta upravo na 11. godišnjicu nezavisnosti je najbolji dokaz svetih odnosa između Kosova i SAD - ocenio je Tači i dodao da je "Kosovo tokom celog svog puta imalo bezrezervnu podršku SAD".

U saopštenju iz Tačijevog kabineta navedeno je da je republikanski senator Džim Inhof "čestitao predsedniku Tačiju i kosovskom narodu 11. godišnjicu nezavisnosti Kosova" i da je kazao da je "počastvovan što predvodi delegaciju američkog Kongresa na Kosovu".

- Kosovo je bitan partner SAD i NATO, jer zajedno radimo na sprečavanju povećanja ruske agresije u regionu - rekao je senator Inhof, prema saopštenju iz Tačijevog kabineta.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi