SRBI OVDE ZARAĐUJU 12.000 EVRA ZA 3 MESECA! Milanko iz Bačke Palanke ide već treći put, ali postoji jedna ZAČKOLJICA! (FOTO)

Čišćenje ribe na Aljasci za Srbe je postao jedan od najpopularnijih načina da za kratko vreme dođu do velike zarade. Za samo tri meseca može da se zaradi od 7.000 do 12.000 dolara, u zavisnosti od toga kakva je sezona i ulov ribe.

Milanko Jagodić
Milanko Jagodić, Foto: facebook.com

Iako zvuči primamljivo, i čak nije komplikovano ni prijaviti se, ipak postoji caka. Radi se bez slobodnog dana, i to često od 12 do 16 sati dnevno. Zato je ovaj posao samo za one koji su mentalno jaki i koji su dovoljno motivisani da izdrže do kraja.

Jedan od takvih je Milanko Jagodić (30) iz Bačke Palanke. On se priprema za treću sezonu koju će odraditi na Aljasci. Sezona se uglavnom radi tri meseca, a teško je i izdržati duže od toga.

edini važan uslov za konkurisanje, objašnjava Milanko, je da je kandidat stalno zaposlen minimum godinu dana u Srbiji, a poželjno je (mada ne i obavezno) da budu venčani, jer je to veća garancija Americi da tamo idete samo na rad.

AKO STE U BRAKU - TO JE PLUS

- Desi se da prođu i neki koji nisu oženjeni ili udati, ali ih ima u manjem broju. Ako ispunjavate ove uslove, kontaktiraće vas iz agencije i obavestiti kad da dođete do agencije i da donesete potrebnu dokumentaciju (venčani list, original ugovor o radu ili da ste vlasnik neke firme, izvod iz matične knjige rođenih od dece i 100 evra za usluge agencije). Posle toga se čeka poziv za kompaniju za koju ste konkurisali. Dolaze predstavnici kompanije i obavljaju razgovor sa kandidatima, kratka pitanja, čime se bave, da li su ikada radili slične poslove i da li mogu da izdrže i po 16 sati da rade svaki dan - priča Milanko.

Nakon toga, kaže, kandidati dobijaju ugovor na mejl da su primljeni i onda im agencija organizuje razgovor u ambasadi za vizu, koji se plaća 190 dolara. Razgovor u ambasadi, dodaje naš sagovornik, uglavnom je najveća prepreka da neko ode ili ne ode na Aljasku.

SLOVENCI ZGRĆU ČITAVO BOGATSTVO Srbi mogu da zarade 25 evra po komadu, a naša zemlja je idealna za gajenje ove biljke!

- Postave vam par pitanja o vama, čime se bavite, da li ste oženjeni, imate li dece i da li ste ranije konkurisali. Kandidat koji dobije vizu, plaća agenciji još 100 evra usluge škole engleskog i čeka dalje instrukcije. U kratkom roku se dobija mejl da se uplati 300 dolara zdravstveno osiguranje za tu sezonu i 1.500 dolara povratna karta od Beograda do Enkoridža. Poslodavac refundira pare od karte 1.500 dolara i pare od viziranje 190 dolara na polu sezoni, tako da je skoro sve pokriveno - dodaje Milanko.

NIJE POTREBNA POSEBNA KONDICIJA NI SNAGA

Za ovaj posao, koliko god zvučalo čudno, nije potrebna neka posebna fizička sprema i kondicija, već mentalna snaga.

POSAO IZ SNOVA SRPSKE OMLADINE Možete da radite ono što već svakodnevno radite i da za to budete debelo plaćeni!

- Kad ima posla, radi se svaki dan po 16 sati. Može se desiti da četiri meseca svaki dan radite po 16 sati bez dana slobodnog, al isto tako se može desiti da se radi dva dana pa dve nedelje da nema posla, nema pravila... Al u svakom slučaju, kompanija je dužna da vam uplati minimum 34 sata nedeljno, što je oko 350 dolara. Od toga zavisi da li će neko zaraditi 5.000 dolara mesečno ili više, ako je dobra sezona i ima ribe. Kad je dobra sezona očekivana zarada za četiri meseca je oko 12-13 hiljada dolara - ističe sagovornik.

Retko se dešava da neko odustane. Oni koji to učine, rade to iz privatnih razloga, jer hitno moraju da se vrate u Srbiju.

- Više od 1.000 ljudi svake godine iz Srbije ide da radi na Aljasku, bilo da je letnja ili zimska sezona ili obe. Idu i muškarci i žene, i svi se rado vraćaju i konkurišu svake sezone. Konkursi izlaze od sredine januara pa zavisi, od kompanije do kompanije, nekad traju i do maja, juna... - priča Jagodić.

OBEZBEĐENA ČETIRI OBROKA I UŽINE

Poslodavac obezbeđuje četiri obroka dnevno i užine. I na kraju, ako se plašite da se ne smrznete, odmah prekinite.

MESTO U SRBIJI LEPŠE OD PARIZA! U njemu možete da živite bajku, otkrivamo vam tačnu lokaciju!

- Svi na pomen Aljaska misle da je tamo - 50... Leti bude temperatura od 5 pa do 20 stepeni, a zimi je najniža bila nula a najviša sedam stepeni. Treba uzeti u obzir da kad je sunce i dva stepena, možeš biti u majici kratkih rukava. A kad je 15 stepeni, izgoriš na suncu - poručuje na kraju Milanko.

 • Korisnik: Nina
  27/05/2019 - 23:03
  Gde izlaze konkursi za rad na Aljasci?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi