NIJE ZA ONE SA SLABIM SRCEM Kralj narko kartela kojem zakon ne može ništa bahati se do koske! Ovaj čovek je potrošio 66 miliona dolara u kockarnici samo za jedno veče!

Ce Či Lop ili "azijski El Čapo" prvi je čovek narko kartela koji gospodari Azijom i više je nego bahat!

evro, evri, novac
Foto: Alo!/ Dejan Briza

* Porede ga sa meskičkim kraljem drog El Čapom 

* U 2018. godini zaradio je više od osam milijardi doalra

* Za samo jednu noć u kasinu potrošio je 66 miliona dolara

Ce Či Lop ili "azijski El Čapo" prvi je čovek narko kartela koji gospodari Azijom. O kakvom novcu je reč govori i to da su se pod kapom organizacije koju vodi okupili do juče krvni neprijatelji, da dvadesetak policija sveta pokušava da uhvati Cea, ali i da je prihod tako veliki da Ce može se bi da priušti da potroši 66 miliona dolara za jedno veče u kazinu.

ZBOG OVOGA DECA ISPAŠTAJU Voze bez dozvola, autobusi ne prolaze tehničke preglede! Roditelji, prijavite svaku nepravilnost pre nego što pošaljete dete na put!

Sem Gor, kartel koji Ce vodi, formiran iz saveza pet azijskih trijadnih grupa, a preprodaje na tone metamfetamina, heroina i ketamina u najmanje desetak zemalja, od Japana u severnoj Aziji do Novog Zelanda u Južnom Tihom okeanu. Glavni "izvozni proizvod" im je met, droga koja jako brzo stvara zavisnost i ostavlja pogubne fizičke i mentalne posledice na korisnike.

Prema procenama kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNODC,) ovaj kartel u 2018. godini zaradio je osam milijardi dolara, s tim da su to okvirne procene, a pretpostavlja se da bi taj brojka mogla biti i 17,7 milijardi dolara. Takođe, UN-ova agencija procenjuje da kartel, koji drogu često krije u pakovanjima čaja, ima 40 do 70 odsto udela na regionalnom tržištu meta, koje se u poslednjih pet godina uvećalo najmanje četiri puta.

 

"Ce je El Čapo ili Pablo Eskobar"

Ovaj bum na tržištu izazvao je i ozbiljnu reakciju policije i službi bezbednosti, piše Rojters.

Ce (55) glavna je meta operacije "Kengur" koju predvodi australijska Federalna policije (AFP), a u kojoj učestvuje i 20 službi iz Azije, Severne Amerike i Evrope. To je do sada najveća operacija usmerena protiv azijskih kartela.

U dokumentima AFP-a u koje je Rojters imao uvid, 19 osoba označeno je kao cilj operacije, a Ce je identifikovan kao vođa kartela. Takođe, navodi se da je organizacija „povezana ili direktno uključena u najmanje 13 slučajeva trgovine drogom od januara 2015. godine". Dokument ne sadrži posebne detalje o slučajevima.

STRAH JOJ UŠAO U KOSTI Ne sme sama napolje, ne želi više u školu! Oglasila se majka napadnute devojcice iz Pančeva koju su vršnjakinje šutirale, udarale i krvnički čupale!

Neki istražitelji kažu da je opseg operacije takav da stavlja Cea u rang sa legendarnim šefovima latinoameričkih kartela.

"Ce Či Lop je u ligi El Čapa ili možda Pabla Eskobara", kaže Džeremi Daglas, predstavnik UNODC-a za jugoistočnu Aziju i Pacifik.

Ko je Ce?

Pored kontrasta između vrste droge koju preprodaju, postoji još jedna, ličnija, razlika između Ce Či Lopa i Hoakina "El Čapa" Guzmana ili Pabla Eskobara.

 

Zatvoreni šef meksičkog kartela i preminuli kolumbijski diler kokaina slavljeni su u pesmama, spotovima i na društvenim mrežama zbog svojih ekstravagantnih stilova života i ekstremnog nasilja. O Ceovom životu i karijeri otkriveno je jako malo. Za razliku od latino bosova, Ce je relativno diskretan - i dalje slobodan.

Ce Či Lop rođen je u provinciji Guangdong, na jugu Kine. Odrastao je u vreme kineske kulturne revolucije. Usred krvavih čistki, logora, prisilnog rada i masovnog gladovanja, grupa zarobljenih pripadnika Maove Crvene garde u južnom gradu Guandžou stvorila je bandu Veliki krug.

AKO JE ŽELIŠ, DOGOVORIĆEMO SE Otac monstrum zlostavljao ćerku (15) i koristio je za jezive fotografije koje je slao prijateljima! Njegovo zanimanje će vas šokirati!

66 miliona dolara za jednu noć 

Cea u zemlji i inostranstvu štitili tajlandskih kikbokseri, navela su tri istražitelja AFP-a. Do osam je radilo za njega odjednom, a oni su redovno rotirani kao deo njegovog bezbednosnog protokola.

Ce bi svake godine priređivao raskošne zabave za rođendane u odmaralištima i hotelima sa pet zvezdica. Uživao je u privatnim avionima, bio čest posetilac azijskih kockarnica i voleo je da se kladi na konje.

https://www.alo.rs/beograd/pobednik-je-promenio-i-ime-evo-ko-je-i-na-koji-nacin-doneo-odluku-o-najvecem-simbolu-beograda/259258/vest

 

"Verujemo da je on izgubio 66 miliona dolara za jednu noć na stolovima u Makauu", rekao je stariji istražitelj AFP-a.

UNODC procenjuje da azijsko-pacifičko maloprodajno tržište metova vredi između 30,3 i 61,4 milijarde dolara godišnje.

BONUS VIDEO: VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi