DOKTORI SU MISLILI DA TUČEM SVOJU BEBU Mlada majka odvela modro dete u bolnicu, a onda je otkriveno nešto daleko gore! (FOTO)

Šarli Finč, 22-godišnja mama dvoje blizanaca suočila se sa osudama društva koji su "šljivu" na oku njene bebe tumačili kao znak zlostavljanja.

Šarli Finč
Foto: Instagram printscreen

Sve je pčelo kada je Šeril u 3 sata ujutru probudio plač njene petomesečne ćerke Vinter. Misleći da je reč samo o gladi, pripremila joj je dohranu kada je primetila da je leva strana bebinog lica otečena. Ujutro je Vinter imala potpuno modro oko. Šarli je odmah odvela kod lekara koje je morala da uverava da nije povredila svoju ćerku.

Nakon brojnih analiza, lekari su utvrdili da ima celulitis, kožnu infekciju koja uzrokuje oticanje.

Šta je celulitis?

Celulitis je infektivno oboljenje kože, najčešće prouzrokovano bakterijom "Streptococcus pyogenes". Bakterijska infekcija kod ove bolesti zahvata dublje delove kože, a najćešće se javlja na licu i potkolenicama. Do infekcije dolazi zbog narušenja epidermalne barijere ili mikrotraume kože. Faktori koji mogu da utiču na pojavu celulitisa su gojaznost, narušena cirkulacija ili teža sistemska oboljenja.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Baby boo 🧡

A post shared by Charley Finch (@charleyleanne_) on

U slučaju male Vinter radilo se o celulitisu oka, infekciji kože kapaka i/ili očne orbite, najčešće izazvana infekcijom bakterijama ili gljivicama. I jedan i drugi celulitis mogu biti uzrokovani spoljašnjim žarištem infekcije (npr. iz rane na koži lica), infekcijom koja se širi iz nosnih sinusa ili zuba ili metastatskim širenjem infekcije iz nekog drugog udaljenijeg žarišta u telu.

Simptomi

Manifestacije celulitisa su crvenilo, napetost, bol, otok, a koža je topla na dodir. Kod određenog broja pacijenata na koži mogu da se pojave i bule (vodeni plikovi) koji pucaju i za sobom ostavljaju erozije (ranice). Promene na koži mogu da budu praćene veoma visokom temperaturom, groznicom, malaksalošću i glavoboljom. 

SVE LEPOTE SRPSKOG SELA Ana i Sale brali kukuruz, ostali zatečeni kad su naišli na neobičan prizor! (FOTO)

HTELA U ZEMLJU DA PROPADNE OD SRAMOTE Studentkinja poslala referat profesoru, ali je zaboravila da obriše jednu stvar! (FOTO)

I pored toga što izgleda dramatično, celulitis se uspešno leči antibiotskom terapijom i to sa penicilinskim preparatima.

Doneli mrtvo dete u Dom zdravlja, a onda je doktorka Drešević učinila nemoguće! Nikome nije jasno kako je uspela!

AUTOR: Kolektiv.me/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 18.10.2019. 11:49 Crna Gora ovih dana bruji o doktorki pedijatru Almi Drešević koja je uspela da vrati u život dete koje, nakon što je progutalo šahovsku figuru, nije davalo znake života.

"Vinter su bili potrebni jaki antibiotici i nakon nedelju dana otok i modrice su nestali. Ali do tada, suprug i ja smo morali svima da objašnjavamo da ne tučemo našu bebu", ispričala je Šarli.

Bonus video

Sudar na uglu Bulevara kralja Aleksandre i Kumanovske ulice

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi