"NISAM ZNAO KOLIKO DUGO ĆU BITI SVESTAN" Noga mu je upala u mašinu, u džepu je imao nožić, izvadio ga je i počeo DA REŽE, jedan potez mu je SPASIO ŽIVOT (FOTO)

Jedan farmer iz Nebraske pokušavao je da prenese kukuruz sa jednog na drugo mesto, kad je slučajno ugazio u rupu, za koju se ispostavilo da je od mašine za preradu žita. Kurtis Kaser (63) znao je da mora brzo da deluje jer je mašina počela da uvlači njegovu nogu.

Nebraska
Nebraska, Foto: screenshoot/Youtube

- Nisam znao šta da radim ni koliko dugo ću ostati svestan, skoro sam odustao kad sam se setio da imam džepni nožić – ispričao je Kaser za CNN.

On je pre tri i po nedelje bio sam na svojoj farmi u Penderu, kod granice Ajove, kad se dogodio incident.

- Nisam imao telefon u sebe, nisam znao gde je, pa sam počeo da sečem svoju nogu nožićem. Znao sam kad sam završio jer samo osetio nešto čudno, možda kad sam prerezao tetivu – rekao je Kaser.

Ubrzo nakon toga farmer je počeo da puzi ka svojoj kući uz pomoć lakata, kako bi došao do telefona i pozvao pomoć.

Nebraska
Nebraska, Foto: screenshoot/Youtube

- Zastajao sam na kratko, ali nisam želeo da se duže zaustavim jer u slučaju da se onesvestim nije bilo nikoga da mi pomogne. Svi su tada bili otišli, uradio sam šta sam morao, a pomoć kad je stigla ubacili su me u helikopter – naveo je Kaser.

On je u bolnici ostao oko nedelju dana, nakon čega je poslat u rehabilitacioni centar gde je podvrgnut fizikalnoj terapiji. Njegova žena Lori je presrećna što je izvukao živu glavu.

- Bila sam na 45 minuta od kuće kad se nesreća dogodila, odnosili su ga helikopterom, a ja ga nisam videla pre bolnice – ispričala je ona.

Ovo nije prvi put da se Kaseru dogodio sličan incident na farmi.

- Takve nezgode se dešavaju svo vreme. Kad sam bio u šestom razredu noga mi se zaglavila u traktoru, ali je samo koža povređena. Navikli smo ovde na te stvari – kaže Kaser.

On se ne seća koliko je dugo trajao poslednji incident sa mašinom, ali kad se u petak vratio kući sa rehabilitacije bio je šokiran kad je video koliki je put prešao puzajući.

- Svi me pitaju zašto sam toliko smiren u čitavoj situaciji. Kad sam bio u bolnici video sam mnogo ljudi koji verovatno nikada više neće moći da hodaju, a ja znam da ću moći da hodam skoro normalno. Imao sam sreće – objasnio je Kaser.

On i Lori sada se prilagođavaju na novi način života i kažu da će se uskoro sve vratiti u normalu.

- Kad mi noga zaceli dobiću prostetičku i istog trenutka se vraćam farmerskom životu – odlučan je Kaser.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi