ARKTIČKI POLJUBAC Dron snimio spektakularnu scenu dva broda! (VIDEO)

Dva ruska nuklearna ledolomaca srela su se negde na beskrajnim zaleđenim ravnicama Arktičkog okeana, I preredila snimak za pamćenje.

Brod
Brod, Foto: screenshoot/Youtube

Video, koji je objavila ruska nuklearna agencija Rosatom, pokazao je kako se ledolomci Taimir i Vajgač gotovo dodiruju, pre nego što su se “ugnezdili” jedan pored drugog.

Pošto je "spajanje" snimljeno iz vazduha i noću, uz adekvatnu muzičku podlogu, neki korisnici interneta su scenu opisali I kao "erotičnu”.

Bilo je i drugih zanimljivih poređenja, pri čemu je jedan komentator rekao da su dva masivna broda postavljena tako blizu jedan drugom da liče na "obuću bogova".

Sastanak ledolomaca je rutinska procedura, potrebna za razmenu zaliha, tereta i posade između brodova koji samostalno obavljaju duža putovanja. Međutim, to se retko dešava pred kamerama, piše RT.

Taimir i Vajgač su dva broda istog tipa nuklearnih ledolomaca, dugački 152 metra, koji mogu da razbijaju led debljine I do dva metra i da rade na ekstremnim temperaturama i do - 50 stepeni Celzijusa. Takođe imaju vrlo plitak gaz, koji im omogućava da uđu u ušća većih sibirskih reka duž Severnog morskog puta.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi