"OVAJ GRAD JE BELI FENIKS" Šok reportaža o Beogradu osvanula u američkom mediju, niko nije očekivao ovakve reči od njih!

Specijalozovani servis za turizam i putovanja CNN-a preporučio je svojim čitaocima u obimnoj reportaži o Beogradu 10 ključnih mesta koje treba obići prilikom posete glavnom gradu Srbije.

Savski trg
Savski trg, Foto: Grad Beograd

U članku se preporučuju najbolja mesta za posetu u Beogradu kao što su Kalemegdan "zeleno istorijsko srce Beograda", Knez Mihailova ulica kao "glavna arterija grada koja konstantno bruji životom", Dorćol kao jedan od najstarijih i najatraktivnijih kvartova sa velikim brojem kafića i barova, zatim Skadarlija i "živopisni" Zemun sa svojim specifičnim sadržajima, Hram Svetog Save, Narodni i Muzej savremene umetnosti...

"Poznat kao 'beli feniks' jer je toliko puta bio uništen i ponovo građen, Beograd je grad koji se neprestano razvija. Srpska prestonica konstantno oživljava svoje istorijske kvartove, i poput Budimpešte preokreće zapuštene prostore u šik barove. Nošeni željom da što više vremena provedu napolju, Beograđani kulturu ispijanja kafe uzimaju veoma ozbiljno u ovoj uzbudljivoj destinaciji jugoistoče Evrope", piše poznata britanska novinarka Mari Novaković.

Narodni muzej je, prema oceni CNN Travela, "vredelo čekati zbog impresivne umetničke kolekcije", kao i Muzej savremene umetnosti i Hram Svetog Save.

Noćni život na rekama se u Beogradu ne sme propustiti, kao ni Ada Ciganlija, koja uz plažu sa plavom zastavom, brojne kafiće i restorane, nudi i terene za golf, kilometre biciklističkih staza, maleni zoo-vrt, pa čak i simulator za skijanje na vodi.

Radi se o pljački građana od 688 miliona - to je zastrašujuće!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 28.08.2019. 15:29 - 28.08.2019. 15:49 Stefanović je na konferenciji za medije pričao o velikim hapšenjima na RTS. Nebojša Stefanović, Foto: Alo!/ Rajko Ristić * Za Dragana Đilasa smatram da je vrlo nemoralan čovek jer je dok je obavljao važne državne funkcije postao milijader, uveo rijaliti u Srbiji, sada mu taj isti rijaliti smeta.

U članku se navode i poznate gradske četvrti, Skadarlija i njene kafane, Veliko ratno ostrvo, Gardoš u Zemunu, Ada ciganlija, Beton hala...

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi