DA LI STE MEĐU NJIMA?! Ljude koji nose ova srpska imena, prema starom pravoslavnom verovanju, sam Bog čuva!

Veruje se da Gospod posebno čuva sve one koji nose sledeća imena...

Beograd
Beograd, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Svi znamo onu staru izreku: „Ime je sudbina“. Da li je to stvarno tako ili je u pitanju obično sujeverje, to ne znamo, ali kada otkrijete značenje svog imena i saznate da ono predstavlja zaštitu od samog Boga, hteli ili ne, nekako se osećate sigurnije.

Veruje se da Gospod posebno čuva sve one koji nose sledeća imena: Dušan – Duša i duh, vezano za crkveni praznik Duhovi. Aranđel – Arhanđel, zapovednik anđela. Lazar – Onaj kome Bog pomaže“. Bogdan, Bogdana – Dar od Boga, obično se daje deci koja su dugo čekana.

"POSEBNO VOLIM DA SE J*BEM SA DRUGOM MOGA TATE" Beograđanka zadovoljava pola komšiluka: Jednom sam iste večeri imala s*ks sa dvojicom momaka, teško mi je jer me zovu kur*om, a ipak sam '96.

Avram – uzvišeni otac, prema biblijskom praocu Avramu. Ana – Božja milost, zahvalnost. U Rusiji ime Ana označava onu koja će se roditi ponovo, i svetovno je ime Bogorodice. Anastasija – ime koje označava vaskrsnuće, obično se davalo devojčicama rođenim oko Vaskrsa. Angelina – Božji poslanik, anđeo. Lidija – Rođena od Boga Kristina – Ona koja je pomazana (Božiji blagoslov koji sveštenik daje pomazivanjem uljem), potiče od imena Isusa Hrista. Teodora – Dar od Boga.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi