"TOALET PAPIR NE LAŽE" "Način na koji ga stavljate na držač zaista mnogo govori o vama"

Nikad ne biste pretpostavili!

Toalet papir
Toalet papir, Foto: Printscreen/Youtube

Jedna od večitih nedoumica sa kojima se susreće svaka prosečna porodica jeste – treba li toalet papir stavljati na držač tako da se otkida s prednje ili sa zadnje strane.

Naučnici su o tom pitanju već mnogo puta raspravljali i na kraju se usuglasili da je pravilno rolu postaviti spreda, umesto da su listovi usmereni prema zidu.

Javni WC na pijaci
Foto: Youtube/Printscreen

Na taj način papir ćete uhvatiti prstima i nećete doticati ostale površine, što je vrlo važno da biste izbegli prenošenje bakterija koje mogu biti opasne za zdravlje. No, položaj toalet papira na držaču ne bira se samo iz higijenskih razloga.

Stručnjak za međuljudske odnose i lekarka Gilda Karle sprovela je zanimljivo istraživanje u koje je uključila 2.000 muškaraca i žena. Upitala ih je kako postavljaju toalet papir na držač pa izvukla zanimljive zaključke. Otkrila je, naime, da pojedine navike njenih pacijenata upućuju na određene crte ličnosti.

Toalet papir
Toalet papir, Foto: Printscreen/Youtube

Pokazalo se da su osobe koje toalet papir postavljaju s gornje strane, odnosno dalje od zida, dominantnije, a one koje ga postavljaju s donje strane, odnosno uza zid, submisivnije. Ovo istraživanje počelo je kao zabavan eksperiment, ali je usput iznedrilo prilično čvrste rezultate u vezi sa karakterom ispitanika.

- Toalet papir ne laže. Način na koji ga stavljate na držač zaista mnogo govori o vama - poručila je Karle, prenosi MSN.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi