NASA SNIMILA ŠTA TO IZRANJA IZ VODE Naučnicima zapala knedla u grlu kada su ugledali satelitski snimak jezera! (VIDEO)

Ovo će promeniti mnogo toga.

Španski Stounhendž
Španski Stounhendž, Foto: Google Maps/Printscreen

 

* Na obali jezera se nalaze 144 granitna bloka koja su visoka više od šest stopa

* Ovo mesto je ponovo izronilo na površinu nakon što je 50 godina bilo potopljeno u veštačkom jezeru

* Snažna i dugotrajna suša ponovo je otkrila impozantnu drevnu građevinu u Španiji

Kamere NASA snimile su fotografije akumulacije u trenutku čim je spomenik postao vidljiv, a takođe i kada je bio pod vodom. Spomenik star 5.000 godina ponovo je izronio u Španiji nakon što je 50 godina bio potopljen na dnu veštačkog jezera.

Na megalitskom mestu nalaze se 144 granitna bloka koja su visoka više od šest stopa i nazvana su "španskim Stounhendžom". Njegova sličnost sa UNESCO-vom svetskom baštinom u Viltšajreu je upečatljiva, ali iberijska verzija je napravljena od manjih stena.

Smatra se da je mesto uništeno, kako to prenose istorijski spisi 1960-ih, kada je španski lider i general Fransisko Franko naredio izgradnju hidroelektrane u mestu Peraleda de la Mata, blizu Kaceresa u Ekstremaduri.

OPSADNO STANJE U FRANCUSKOJ! Izašao na prozor na krovu, kada je video šta mu šeta po simsu odmah je zvao policiju! (FOTO, VIDEO)

Međutim, snažna i dugotrajna suša je dovela do toga da se građevina pojavi kada je voda počela naglo da nestaje. Zapadnu Španiju pustoši višegodišnja suša i sada se može videti struktura iz bronzanog doba, za koju se misli da je bila drevni hram.

OTKRIVENA VELIKA NEMAČKA TAJNA! Vojnici su im trčali po planinama kao da su livade, a iza toga se krije užasna priča sa tužnim krajem! (VIDEO)

Hugo Obermajer, nemački sveštenik i arheolog amater, ovo mesto je prvi put pronašao 1925. godine. Zbog nesrećne odluke generala Franka koji se opredelio da ovo mesto uništi, kada je naredio da se dolina reke Tagus pregradi i formira brana, a samim tim i veštačka akumulacija.

MARIJA NIJE VIDELA MUŽA 60 GODINA Mislila je da su glasine koje kruže o njemu laž, a onda je doživela najveći šok u životu!

BIZARNO OTKRIĆE STRUČNJAKA Mrtvi ipak ne miruju! Naučnici otkrili čudna pomeranja i pokrete!

U GRČKOJ SE OVAKO LETUJE Fotografija iz apartmana zapalila društvene mreže! Trljaćete oči kad vidite donji deo! (FOTO)

BONUS VIDEO: Domaći sladoled od kondenzovanog mleka po receptu majstora!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi