JERUSALIM Ovako izgleda Isusov grob nakon restauracije (FOTO + VIDEO)

Na svečanoj ceremoniji u crkvi Svetog groba u Jerusalimu danas je posle devet meseci restauracije otkriven grob u kojem je, po verovanju, sahranjen Isus Hrist, javlja Anadolu Agency (AA).

Isusov grob
Isusov grob, Foto: Anadolu Agency

Ceremoniji otkrivanja groba, čija mermerna konstrukcija ponovo ima originalnu oker boju, prisustvovali su brojni hrišćanski verodostojnici i drugi gosti.

Jerusalimski pravoslavni patrijarh Teofil Treći je tom prilikom prisutnima kazao kako je ovo poklon celom svetu.

Grčki tim za restauraciju, sačinjen od arheologa i drugih stručnjaka, uspešno je okončao radove na restauraciji koji su počeli u maju 2016. godine. Restauracija je koštala oko tri miliona evra.

Konstrukcija od mermera i krečnjaka stoji u Hramu Hristovog vaskrsenja iz 12. veka, na ostacima iz 4. veka. Grobnici je, kako su kazali verski poglavari, bila potrebna obnova, jer je godinama bila izložena faktorima kao što su kiša, vlaga i dim.

Hristovom grobu preti rušenje?!

Projekat restauracije su finansirale tri denominacije koje zajednički upravljaju crkvom, rimokatolička, grčka-pravoslavna i jermenska.

Među prisutnima su bili i grčki premijer Aleksis Cipras, ministar spoljnih poslova Jermenije Eduard Nalbandijan, ministar unutrašnjih poslova Jordana Galib el-Zuabi i predstavnici diplomatskog kora.

 

 • Korisnik: Vera
  23/03/2017 - 18:43
  Reče Isus, Petru: Petre ti si stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju da je ni vatra paklena neće nadvladati (zato su Vizantiju koja je podelila Isusovu crkvu Osmanlije izbrisale sa lica zemlje)!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi