11 DANA KOJE NEĆETE PRONAĆI NI U JEDNOM KALENDARU Razlog - nisu nikada ni postojali! Objašnjenje će vas ostaviti bez teksta!

Da li znate za bilo koji događaj koji se zbio između 5. i 14. oktobra 1582. godine? Za neki rat? Mirovni ugovor? Rođenje ili smrt neke slavne ličnosti? Odgovor je sigurno ne, jer je reč o danima koji se zapravo nikada nisu dogodili!

Kalendar
Foto: Shutterstock

Reč je veoma zanimljivom istorijskom fenomenu – dani između 5. i 14. oktobra 1582. godine zapravo nikada nisu postojali!

Upravo te godine papa Grgur XIII je 4. oktobra izdao dekret kojim je uveo reformu postojećeg kalendara. Njegov, novi kalendar je i danas u upotrebi u najvećem broju zemalja i mi ga znamo pod imenom Gregorijanski. Njime je zamenjen do tada važeći kalendar koji je Julije Cezar uveo 46. godine pre nove ere i koji se po njemu zove Julijanski.

SOFIJA JE KASAPIN OD KOJE I POLICIJA STRAHUJE! Klala ljude, pa kuvala njihovo meso i davala deci! Sad je drže u kavezu (VIDEO)

OVAKVU SVADBU JOŠ NISTE VIDELI! Sve šljašti od zlata! Kičerica na izvol'te! Evri pljušte kao kiša! Mlada i mladoženja poput pokretnih trezora! (VIDEO)

Kakve to sve ima veze sa “nepostojećim danima”?

Pošto se od uvođenja julijanskog do uvođenja gregorijanskog kalendara pojavila razlika od 11 dana, papa Grgur je jednostavno naredio da se ti “dani viška” izbrišu. I tako je posle 4. oktobra 1582. godine osvanuo 15. oktobar 1582. godine.

Slobodan iz Arilja slao devojčici (13) gole fotografije, isplivala nikad odvratnija prepiska! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 04.10.2019. 17:07 Od devojčice je, iako je znao da je maloletna, tražio golišave fotografije. Foto: Facebook printscreen Lovci grupe "Stoppedofilima" otkrili su novog predatora na Fejsbuku koji je slao lascivne poruke osobi koja se predstavila kao 13-godišnja devojčica (diverzija).

Inače, ta razlika između “starog” i “novog” kalendara se stalno povećava i od vremena pape Grgura “narasla” je za još dva dana, pa julijanski kalendar trenutno “kasni” za gregorijanskim 13 dana. Godine 2100. ta razlika će biti 14 dana, 2200. 15, a 2300. 16 dana i tako dalje…

Bonus video

Taksisti napali građane!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi