SVI SU NA NOGAMA, KAMERE SNIMILE VAŽAN TRENUTAK Ronioci izronili i izneli ga na obalu! Očevici zaprepašćeno gledali u pojavu pred sobom! (VIDEO)

Ovo se ne događa tako često.

Mač u Vrbasu
Mač u Vrbasu, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Srednjevekovni mač pronađen u reci Vrbas

* Našli su ga zabodenog u kamenu

* Mač je u odličnom stanju  

Srednjovjekovni mač koji je nedavno pronađen zaboden u kamen u reci Vrbas nedaleko od Banjaluke, izvučen je danas iz vode, izjavila je arheolog ronilac Ivana Pandžić.

SERIJSKI UBICA KOJI JE SEJAO STRAH U JUGOSLAVIJI! "Kada sam video da je mrtva, prebacio sam joj kuhinjsku krpu preko glave. Nisam mogao da gledam to lice, ljudi u tom trenutku nisu lepi"

Kako je rekla, mač je u odličnom stanju i već je počela prva faza njegove zaštite pre transporta, prenose Nezavisne.

- Jedino je vrh mača koji je bio zaboden u stenu malo oštećen, nedostaje mali deo vrha. Mač će sada biti prebačen u Muzej RS, a sa nama je danas koleginica iz Instituta za konzervaciju iz Beograda, koja je odmah pristupila zaštiti - rekla je Pandžićeva.

Pas zapeo u malom kanalizacionom otvoru, vatrogasci ga spasavali 2 sata! Mučili se i mučili, a onda su uspeli da ga uhvate za rep! (FOTO)

AUTOR: Jutarnji; D.K. DATUM I VREME: 17.10.2019. 00:06 Hrvatski vatrogasci imali su nesvakidašnju akciju spasavanja jednog psa koji se zaglavio u kanalizacijskom otvoru ispod mostića na ulazu u jednu porodičnu kuću nadomak Đurđevca. Pas, Foto: screenshoot/Facebook Danijel Barberić se nepuna dva sata provlačio kroz rupu, a u pomoć su mu pritekle i druge kolege vatrogasci.

Dodala je da će mač biti u Muzeju RS, kao da će se za ostale detalje i tragove koji bi mogli da pojasne kome je pripadao, znati tek kasnije.

BONUS VIDEO: Anketa: Šta građani misle o protestu taksista

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi