VERA ČINI ČUDA Sara (10) nema šake, a ipak je pobedila na takmičenju za najlepši rukopis! Evo kako to ona radi (VIDEO)

"Mislila sam da je lako, ali morala sam da vežbam"

rukopis, Sara
rukopis, Sara, Foto: Youtube Printscreen

Desetogodišnja devojčica iz Amerike, koja je rođena bez šaka, dokazala je da može obavljati zadatke kao i bilo ko drugi - ako ne i bolje.

Sara Hinslej osvojila je nagradu Nikolas Maksim na takmičenju Zaner-Bloser za najlepši rukopis. Ova nagrada se dodeljuje učenicima s intelektualnim, telesnim i razvojnim invaliditetom.

Kako bi pisala, Sara drži olovku između krajeva ruku. Učenica je trećeg razreda regionalne katoličke škole St. Džon u Frederiku u Americi.

Lepom rukopisu naučila je učiteljica, ali ima i prirodni talent, prenosi Klix.ba.

PRVI SERIJSKI UBICA NA BALKANU Vračara iz Srbije trovala ljude koji su joj dolazili za pomoć, a jedan detalj je posebno jeziv!

- Mislila sam da je lako, ali morala sam da vežbam - rekla je Sara.

Sara je dobila nagradu od 500 dolara i još uvek nije odlučila šta će s njom, ali se nada da će druga deca s poteškoćama biti inspirisana njenom pričom.

- Bila sam ponosna i nadam se da će druga deca koja takođe imaju neki problem, naučiti nešto od mene. A to je da, ako se dovoljno potrudite, možete učiniti sve - rekla je Sara.

Njena mama Ketrin Hinslej rekla je da je bila oduševljena kad je Sara osvojila nagradu.

PRIRODNA KATASTROFA NA POMOLU Stručnjaci kažu da je pitanje dana kada će se to desiti: Ako do ovoga dođe, umreće 5 miliona ljudi!

- Sara je vrlo nezavisna devojčica. Kada nešto želi, potrudi se da to i dobije. Svaki zadatak shvata veoma ozbiljno i ne odustaje od njega dok ga ne obavi - rekla je njena majka.

Osim što voli da piše, bavi se i umetnošću, vozi bicikl, čita i pliva.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi