NOVO TAKMIČENJE U FUDBALU DOBILO IME! Imaće isti format kao i Liga Evrope!

Pobednik novog takmičenja plasiraće se u Ligu Evrope iduće sezone.

UEFA Logo
UEFA Logo, Foto: Wikipedia

UEFA je odabrala konačno ime za novo klupsko fudbalsko takmičenja koje će krenuti naredne godine u sezoni 2020/21. godine. Pored Lige šampiona i Lige Evrope prema informacijama “Sport Bilda” kreće i takmičenje koje će se zvati Evropska konferencijska liga, ili skraćeno Konferencijska liga.

Albanci provocirali, Zvezda kažnjena?! Alo.rs nudi dokaz - ko je želeo skandal na meču u Helsinkiju (FOTO/VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ Dragutin J. Bužić-S.I. DATUM I VREME: 20.09.2019. 16:33 - 20.09.2019. 16:41 Crvena zvezda kažnjena je od UEFA zabranom vođenja navijača na utakmicu protiv Totenhema u Ligi šampiona. Provokacije Albanaca na meču HJK - Crvena zvezda, Foto: ALO Foto: D. J.

O detaljima će se još raspravljati na sastanku predstavnika UEFA - e u Monaku. Ovo takmičenje neće uticati na šampione svih evropskih zemalja koji će i dalje igrati u Ligi šampiona, ali ostale ekipe iz manjih država ići će u kvalifikacije za Konferencijsku ligu umesto u početnu fazu Ligu Evrope.

Novo takmičenje i Liga Evrope imaće isti format - osam grupa sa po četiri kluba iz kojih pobednici odlaze među najboljih 16. Plan je da se broj klubova koji se takmiči u Ligi Evrope smanji sa 48 na 32, a razlika prebaci u Konferencijsku ligu. Pobednik novog takmičenja plasiraće se u Ligu Evrope iduće sezone.

BONUS VIDEO:

Mališani na tribinama proslavljaju gol Partizana

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi