VODIO JE CRVENO-BELE DO EVROPSKOG TRONA! Pozvao ga Pablo Eskobar na razgovor, odveo u vilu, poslužio viskijem, nakon čega je Srbin odbio njegovu ponudu! Zbog te odluke mu kolena i dalje klecaju!

Prošlo je 28 godina od kada se Crvena zvezda popela na "krov sveta"! (08.12.1991)

Vladica Popović
Vladica Popović, Foto: FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

Crvena zvezda je u Tokiju pobedila Kolo Kolo iz Čilea sa 3:0 (1:0) i postala šampion planete, povodom tog jubileja, tadašnji trener Crvene zvezde Vladica Popović dao je intervju listu Danas, a poseban zanimljiv deo je njegovo prisećanje na trenerske dane u Kolumbiji.

On je krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina 20. veka završio igračku karijeru, a trenersku je započeo u Venecueli, odakle se potom preselio u Kolumbiju.

Tri puta je bio šampion te južnoameričke države i to sa tri različitih klubova, a sjajni rezultati nisu promakli Pablu Eskobaru, čuvenom narko-bosu koji je voleo fudbal.

"U Kolumbiji sam kao trener radio sedamdesetih i osamdesetih, osvajao sam titule sa klubovima iz Santa Fea (Independiente), Medeljina (Atletiko Nacional) i Kalija (Deportivo)... Jednom me je na razgovor pozvao Pablo Eskobar. Svi su već tada znali ko je on i to je bio poziv koji ne smeš da odbiješ. Odveo me je u svoju vilu i želeo da me impresionira tako što me u bazenu poslužio viskijem. Tražio mi je da postanem trener njegovog kluba iz Medeljina, ali sam ja to odmah odbio. Znao sam da takvom čoveku ne smem da kažem da ću da razmislim, jer bi to bilo isto kao da sam pristao. Pogledao sam ga u oči sa iste razdaljine kao što sada gledam vas, skupio sam hrabrost i rekao: 'Hvala, ali ja to ne mogu'. Tražio je da ne odbijam odmah, pričao da će napraviti zabavu u svojoj vili sa najlepšim ženama samo za mene, da ću dobiti koliko god para želim... Međutim, znao sam da ne smem u tako nešto da uđem. Ako me pitate da li sam se uplašio kada sam ga odbio, neću vas lagati. I sad mi kolena klecaju kad se setim, ali zato i sada znam da sam doneo jedinu ispravnu odluku u tom trenutku", rekao je Vladica Popović u razgovoru za list Danas.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi