NIKAKO DA IH KRENE! Pre nekoliko godina su izgubili ceo tim u avionskoj nesreći, a sada su ostali bez trofeja zbog skandalozne odluke VAR-a! (VIDEO)

Kontroverzna odluka VAR-a i sudije Šapekoense koštala trofeja!

Šapekoense
Šapekoense , Foto: profimedia

Šapekoense je dospeo u javnost u novembru 2016. kada im se dogodila stravična avionska nesreće u kojoj im je poginuo ceo tim, a sada su opet u žiži javnosti zbog skandalozne odluke VAR i sudija!

Šapekoense je igrao finale državnog prvenstva u Santa Katarini i zbog izuzetno sporne odluke sudija ostao je bez trofeja.

U duelu protiv Avaija i finalu lokalnog šampionata Santa Katarije, pobednika su odlučivali jedanaesterci i tada je sudija stupio na scenu.

Šut Bruna Pačeke, fudbalera Šapekoense, odbio se od prečke i lopta je završila iza leđa golmana Avaija. Sudija nije bio siguran da je lopta celim obimom pala iza gol linije pa je odlučio da konsultuje VAR tehnologiju.

Nakon što je pregledao snimke, došao je do zaključka da lopta nije prešla gol liniju, pa je poništio gol Šapekoenseu, a s obzirom da je to bio poslednji penal u seriji samim time je Šapekoense ostao bez pobede i trofeja. 

Vidno nezadovoljni u Šapekoenseu, zbog načina na koji su ostali bez trofeja, najavili su žalbu!

"Želimo da naglasimo kako ne priznajemo ovaj rezultat. Žalićemo se i tražiti da se utakmica poništi. Osećamo se mirno zbog ove velike greške sudije kog treba izbaciti iz fudbala na šest do 12 meseci. Nećemo ćutati o ovome", rekao je predsednik kluba.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi