PROCURILO! Skandal za vreme utakmice Nemačka - Srbija! Za ovo se ide na robiju! Pokrenuta istraga! (VIDEO)

Nemački mediji pišu o nedoličnom ponašanju navijača, a policija je već pokrenula istragu zbog rasističkih povika na račun pojedinih reprezntativaca Nemačke

Nemačka - Srbija
Nemačka - Srbija, Foto: EPA/AP

Utakmica između Nemačke i Srbije je odigrana, ali će posle meča biti posla i za disciplinske organe.

Nemački mediji pišu o nedoličnom ponašanju navijača, a policija je već pokrenula istragu zbog rasističkih povika na račun pojedinih reprezntativaca Nemačke. O svemu je svedočio novinar Andre Fogt, koji je postavio i snimak na društvene mreže.

– Na meti su bili Liroj Sane i Ilkaj Gindogan koji su vređani u prvom i drugom poluvremenu. Ali tu nije bio kraj, pojedini navijači su išli toliko daleko da su veličali Hitlera, a zapanjen sam što se niko u tom delu tribina nije usprotivio - izjavio je Fogt.

On je objasnio i šta su neonacisti radili iza njega, dok je sedeo sa dvogodišnjom ćerkom.

- Kada god je Sane imao loptu, pričali su o njegovoj boji kože. Gindogan je odjednom postao Turčin, pa su govorili pseudoturskim jezikom kada god bi primio loptu. Ako niko ne kaže ništa, to se nastavlja i nastavlja. Ako ikada iskusite nešto ovako, samo kažite nešto, bilo šta! Šokiralo me je da niko nije rekao ništa protiv toga. Sedite tamo sa dvogodišnjom ćerkom i pitate se: "Gde ovo vodi? Zašto niko ne kaže ništa. To me šokiralo više nego ti idioti - rekao je u video snimku pre nego što je zaplakao.

Nemanja Maksimović, Liroj Sane
Nemanja Maksimović, Liroj Sane, Foto: AP/Martin Meissner

Portparol Fudbalskog saveza Nemačke izjavio je da Savez razmišlja o sledećim koracima u ovom slučaju, a od Fogta je već zatražen snimak kako bi se utvrdio identitet odgovornih navijača.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi