IDEMO NA USTAVNI SUD GDE NE SEDE DIZAČI RUKU Vladimir Vuletić ne može da se pomiri sa titulom Crvene zvezde iz 1946. godine!

Najavio odlazak na sud

Vladimir Vuletić
Vladimir Vuletić, Foto: Marko Metlaš

Crvenoj zvezdi je Komisija za pravna pitanja Fudbalskog saveza Srbije priznala titulu iz 1946. godine, a izgleda da u Partizanu ne mogu da se pomire sa tim.

Tako je potpredsednik Vladimir Vuletić podneo ostavku u Komisiji i najavio je da će nastaviti da se bori protiv te odluke.

- Pravni tim FK Partizan će naredne nedelje pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom Republike Srbije. Kako je odluka Skupštine FSS pojedinačni pravni i upravni akt, na osnovu Zakona o upravnim sporovima, FK Partizan će sačiniti tužbu čiji osnov leži u odredbama ZUS-a budući da držimo da u upravnom aktu nije uopšte ili nije pravilno primenjen zakon, drugi propis ili opšti akt, da u postupku donošenja akta nije postupljeno po pravilima postupka i posebno da držimo kako je činjenično stanje nepotpuno, netačno ili nepravilno utvrđeno - kaže Vladimir Vuletić, koji je burno reagovao još posle odluke.

Ovoga puta najavljuje odlazak na sud.

Vladimir Vuletić
Vladimir Vuletić, Foto: Tanjug/Zoran Zestic

- Mislim da će ova tužba biti razmatrana na forumu u kojem nisu unapred donete odluke profesionalnih dizača ruku i da ćemo biti u prilici da skrupulozno, argumentovano i uz puno poverenje u ovu sudsku instancu povedemo jednu pravnu bitku od opšteg interesa budući da ovakav revizionizam istorije i falsifikovanje činjenica i okolnosti važnih za adekvatno odlučivanje nije viđen u sportskom svetu regiona.

Vuletić je upitan da li očekuje da će crveno-beli tražiti vraćanje titule iz 1986. godine, takozvane "Šajberove sezone", a Vuletić je imao odgovor.

- Eventualni pravni kontra zahtevi FK Crvena zvezda su, za sada, samo u domenu špekulacija i, po mom misljenju, opšteg pitanja prekluzije. Ako se takav zahtev pojavi, sa zadovoljstvom ću se njime tada pozabaviti - rekao je potpredesnik crno-belih Vladimri Vuletić.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi