POLITIČKE IGRE ILI PAKLEN PLAN? MOŽE LI MU SE VEROVATI? Komšije odustale, Srbija domaćin olimpijskih kvalifikacija!

Predsednik košarkaškog saveza Grčke izjavio je kako grčka federacija nije dobila finansijske garancije vlade

Srbija - Češka
Srbija - Češka, Foto: ALO!/Marko Metlaš

U slučaju da izjava Jorgosa Vasilakopulosa nije samo još jedan politički spin i vrsta pritiska, onda su poznati svi domaćini domaćini kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u konkurenciji muškaraca.

Kako prenosi "Sportski žurnal", Vasilakopulos je izjavio da grčka vlada nije dala nikakav odgovor na zahtev da se obezbede finansije za depozit propisan konkursom.

"Mi smo popunili i poslali kandidaturu, ali nismo mogli da garantujemo finansijske uslove. Zahtev smo vladi poslali pre 90 dana, ali ostali smo bez ogovora. Nismo odgovorni za ovo, obratili smo se vladi, ali oni su bili gluvi" – rekao je Vasilakopulos za Sport 24.

To znači da su u igri ostale – Srbija, Hrvatska, Litvanija i Kanada! Za ovaj list su potvrđene tvrdnje da Srbija ima prednost u podršci koju sport ima od predsednika Aleksandra Vučića, Ministarstva omladine i sporta na čelu sa Vanjom Udovičićem i Vlade Republike Srbije.

Svakako ćemo morati da sačekamo zvaničnu potvrdu, odnosno 15. novembar kada FIBA saošti domaćine!

Ukoliko ove tvrdnje budu bile tačne, žrebom koji se održava 27. u Miju, sve reprezentacije, njih 24 će biti raspoređene u grupe Beograd, Split, Kaunas i Toronto.

Potencijalni rivali našim košarkašima za vizu, u junu 2020. su: Angola, Brazil, Kina, Češka, Dominikanska republika, Nemačka, Italija, Južna Koreja, Meksiko, Novi Zeland, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Slovenija, Tunis, Turska, Urugvaj i Venecuela.

Na Mundobasketu u Kini vizu za Olimpijske igre izborili su Španija, Argentina, Francuska, Australija, SAD, Iran, Nigerija i domaćin Japan.

BONUS VIDEO

Ljubiša Tumbaković ekskluzivno za ALO! o sukobu sa Lukom Jovićem!

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi