SAMO POVREDA MOŽE DA BUDE IZGOVOR Selektor Đorđević objasnio značaj igranja za reprezentaciju!

Nacionalni dres je svetinja

Aleksandar Saša Đorđević
Aleksandar Saša Đorđević, Foto: Vladimir Markovic

Krajem avgusta počinje Mundobasket u Kini u kojem će košarkaška reprezentacija Srbije snage ukrstiti sa Italijom, Filipinima i Angolom.

Selektor Orlova Aleksandar Saša Đorđević u analizirao je protivnike i objasnio strancima šta je nacionalni dres, te istakao da neće biti mesta za grešku.

- Poštujemo svakog rivala, ali hoćemo da pobedimo svaku utakmicu. Žreb ne menja naš plan, niti naš cilj. On je uvek isti, da osvojimo medalju. Srbija je uvek išla na medalju i ne kažem da ćemo uvek biti na pobedničkom postolju, ali to mora da nam bude cilj - rekao je Sale u razgovoru za sajt FIBA.

Saša Đorđević i košarkaš Srbije Peno
Saša Đorđević i košarkaš Srbije Peno, Foto: FIBA.COM

Našu reprezentaciju očekuju teški mečevi sa Italijom, Filipinima koji imaju neke NBA košarkaše, kao i sa dominantnom Afrikom.

- Italija ima tradiciju, imaju i želju da igraju i pokažu svoju snagu. Angola je atletski jak tim, dominantni su u Africi već godinama. A Filipini su zemlja sa velikom strašću za košarku i puni su iznenađenja, a pritom imaju i neke NBA košarkaše - rekao je Đorđević.

Aleksandar Saša Đorđević
Aleksandar Saša Đorđević, Foto: Vladimir Markovic

U prethodnim reprezentativnim prozorima dešavalo se da igrači "ispale", a ovo je odgovor Đorđevića na to.

- Kao selektor imam obavezu da sastavim spisak od najboljih igrača koji su u najboljoj formi, ali koji takođe zaslužuju da budu pozvani na preliminarni spisak zbog svog odnosa prema reprezentaciji. Posle toga se spisak sužava i igrači odlučuju hoće li da igraju na takmičenju za koje se spremamo. Rekao sam ovo odavno: povrede su jedini razlog koji prihvatam - rekao je Đorđević i objasnio važnost nacionalnog dresa:

Nikola Jokić
Nikola Jokić, Foto: Profimedia

- Neprocenjiv! Ovaj dres ne toleriše greške. Naša odgovornost je deset puta veća od ostalih. Oni koji prihvate dres nacionalnog tima direktno prihvataju i nepisano pravilo sportske etike i kulture koje po mom mišljenju vodi do uspeha - zaključio je selektor.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi