JENDOM ČOVEKU SLEDUJE ZAHVALNOST ZA SVE Vlade Divac u opširnom intervjuu otkrio kome duguje uspehe iz karijere!

Bio je šokiran kada je saznao

Vlade Divac
Vlade Divac, Foto: AP

Legendarni srpski košarkaš Vlade Divac biće novi član Kuće slavnih u Springfildu.

Nekadašnji as Šarlota, Lejkersa i Kingsa dao je nakon što je uvršten među legende dao opširan intervju za ESPN.

- Osećaj je izvanredan, prosto nisam mogao da verujem šta mi se dešava. Svi u mojoj porodici su bili oduševljeni, bilo mi je znatno teže da kažem ćerki jer ne prestaje da priča - počeo je Divac.

Njegovoj karijeri mnogo je pomoglo igranje za reprezentaciju, a novinar ESPN-a je dodao da je to bila generacija sa odličnim igračima kao što su Dražen Petrović, Dalipagić, kao i druge zvezde.

- To je bilo važno za moju karijeru. Ne treba zaboraviti da je u toj ekipi bio i Dino Rađa koji je prošle godine takođe ušao u Kuću slavnih. To je bila neverovatna ekipa, gurali smo jedni druge i izvlačili maksimum jedni iz drugih - rekao je Divac.

Želi „orlove“ u najjačem  sastavu:  Divac
Želi „orlove“ u najjačem sastavu: Divac, Foto: Profimedia

Upitan da li je mogao da veruje da će ovako daleko dogurati kada je izabran na drafu rekao je:

- Nisam mogao ni da pretpostavim, ali Džeri Vest koji me je tada izabrao očigledno jeste. Baš onako kako je i Greg Popović imao viziju sa Žarkom Paspaljem ili nekim drugim igračima koji su u to vreme pravili dobre karijere. Više od 20 posto igrača u NBA ligi su internacionalni igrači, a za njih je potrebna preporuka ili vizija. Lejkersi su bili najzasluđniji za ovakav moj uspeh. Vest me je izabrao na draftu, ali je ceo klub zaslužan za ono što sam napravio. Hvala Petu Rajliju koji je tada bio trener Los Anđelesa, dao mi je priliku da se dokažem - poručuje Divac.

Jedna osoba je mimo NBA lige mnogo uticala na njegovu karijeru.

Vlade Divac
Vlade Divac, Foto: Profimedia

- Moj otac. On mi je pomogao da odem u drugi grad da igram košarku i napredujem, da je on tada rekao ne, ko zna gde bih ja bio danas. Evo me, danas sam na vrhu sveta - istakao je Divac.

Ističe da nije mogao da veruje.

- Ovo je potpuno druga dimenzija svega i nije dobro da se ovakve stvari dešavaju stalno. To ne bi bilo dobro za moje zdravlje, ovo je bio pravi šok. Noćas nisam mogao da zaspim i zato ne bih voleo da mi se ovo ponavlja - uz osmeh kaže Divac.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi