PRVO SE ŠALIO, A ONDA... Gaskojn priznao da je rasista!

Bivši engleski fudbalski reprezentativac Pol Gaskojn priznao je danas krivicu za izazivanje rasne mržnje, preneli su britanski mediji.

Pol Gaskojn pred sudom
Pol Gaskojn pred sudom, Foto: Profimedia

Gaskojn (49) je pred sudom priznao da je koristio "preteći ili uvredljiv rečnik i ponašanje" tokom njegove emisije "Veče sa Gazom" u Vulverhemptonu, 30. novembra.

"Skaj Sports" preneo je da je Gaskojn na prilično neukusan način komentarisao tamnoputog radnika obezbeđenja koji je radio na emisiji.

Pred okružnim sudom danas se čulo da je Gaskojn tokom emisije rekao radniku obezbeđenja: "Da li možeš da se nasmeješ, pošto te ne vidim".

Kako se navodi, Gaskojn je rekao publici da se muči da shvati da li je radnik obezbeđena uživao u emisiji, "pošto je bilo prilično mračno u tom delu studija". On je posle toga rekao policiji da je to bio samo "dobar humor i ništa više" i da je "uznemiren jer je uznemirio radnika obezbedjenja".

Gaskojn je kažnjen sa 1.000 funti i moraće da plati 1.000 funti kompenzacije radniku obezbeđenja.

Sudija Grejem Vilkinson rekao je Gaskojnu: "Živimo u 21. veku, odrasti s tim ili drži usta zatvorena".

Gaskojnu je trebalo da se sudi, ali je promenio svoj iskaz i priznao krivicu pre nego što je prvi svedok pozvan da svedoči.

Pošto je Gaskojn priznao krivicu, sudija Vilkinson je rekao da bi se trebalo boriti protiv "ovako podmuklog rasizma".

- Važno je da se kao društvo borimo protiv rasističkog ponašanja u svakom obliku. Ovo je nizak nivo rasizma koje društvo treba da pobije. Moramo da pošaljemo poruku da se u 21. veku, u društvu u kome živimo, takvi postupci i takve reči neće tolerisati. Neprihvatljivo je smejati se ovakvim rečima kao da su neka vrsta šale - rekao je on.

Legendarni engleski fudbaler se poslednjih godina bori sa zavisnošću od alkohola i u više navrata išao je na rehabilitaciju, a imao je problema i s depresijom.

Tokom karijere igrao je za Njukasl, Totenhem, Lacio, Rendžers, Midlsbro, Everton, Barnli, kinski Gansu i Boston. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 57 utakmica i postigao 10 golova.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi