NOVI ŠAMPIONI SVETA! Danci olupali Norvežane kao staru kantu! Mikel Hansen? Pa, to je vanzemaljac!

Rukometaši Danske novi su šampioni sveta u rukometu pošto su u velikom finalu savladali Norvežane 31:22 (18:11).

Mikael Hansen
Mikael Hansen, Foto: Profimedia

Selekcija suorganizatora prvenstva pokazala je da je čitav turnir ozbiljno shvatila kako organizacijski tako i takmičarski, što se videlo i po krajnjem rezultatu.

 

Ni u jednom momentu nije se pobednik dovodio u pitanje, a koliko je Danska bila dominantna na ovom šampionatu vidi se i u činjenicu da su dobili svih deset mečeva.

I u finalu, pred 15.000 navijača u Herningu, Dance je predvodio neverovatni Mikel Hansen, koji je svoj bajkoviti šampionat garnirao sa sedam golova u završnom meču.

Hansen je turnir završio kao najefikasniji igrač sa 72 gola.

 

Izabranici Nikolaja Jakobsena tako su u trofejnu vitrinu evropskim titulama iz 2008. i 2012. godine i olimpijskom zlatu iz Rija 2016. godine dodali trofej koji im je do sada jedini nedostajao - svetsku krunu!

Ako je u prvom delu igre još i bilo tračka neizvesnosti po pitanju pobednika, u nastavku je ono iščezlo sa prvim minutama. Na terenu je postojao samo jedan tim. Danci su na krilima navijača igrali kao u transu, Norvežani su bili bespomoćni u svakom pogledu, delovali kao razbijena vojska, trećerazredna selekcija zalutala u finale.

 

Takvu su je učinili Hansen i družina, koji su u demonstraciji moći kakva dugo nije viđena u finalima, poklonili sebi najlepše veče u svojim karijerama.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi