EKSKLUZIVNO IZ CENTRAL PARKA ZA ALO.RS! Iskusni ultramaratonac Knežević stigao u Njujork i već trči! (FOTO + VIDEO)

Supermen Peđa kreće u trku na 1.000 kilometara!

Ultramaratonac Predrag Knežević
Ultramaratonac Predrag Knežević, Foto: Alo!/Marko Đoković

U Njujorku je 22. aprila startovala 24. po redu ultramaratonska "Trka samoprevazilaženja na 10 dana" u organizaciji Šri Činmoj maraton tima u kojoj će učestvovati i trkač iz naše zemlje. Uzdanica Srbije je Predrag Knežević (58), koji se dugi niz godina bavi trčanjem na duge staze.

U pitanju je jedna od najdužih trka na svetu koja se održava svake godine, na nivou Svetskog prvenstva. Ova trka zahteva ekstremnu posvećenost, posebne pripreme i psihofizičku snagu i izdržljivost.

Takmičari se trude da pretrče što veći broj kilometara odvajajući minimalno vreme za odmor i spavanje. 

- Poslednjih 100 dana priprema prošlo kao tren. Osećam se spremnije nego ranijih godina, verujem da mogu da ostvarim planove i pretrčim trku. Kiša i nevreme su iza nas, nadam se da će nas kiša pustiti na miru. Cilj je 1.000 kilometara, 99 više nego prošle godine. Daću sve od sebe. U Njujorku imam veliku podršku naših ljudi, to greje srce - rekao je za "Alo!" Pavle Knežević.

Takmičenje se odvija u veoma lepom i prijatnom okruženju, na kružnoj stazi u parku "Flešing Medou". 

Predragov prošlogodišnji rezultat je bio 560 milja (901 km) što mu je donelo 12. mesto u apsolutnoj kategoriji, odnosno treću poziciju u kategoriji trkača iznad 50 godina. Ovog puta je postavio cilj je da za 10 dana pretrči hiljadu kilometara, što praktično znači da bi trebalo da pređe svakoga dana više od dva maratona!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi